嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

bb抓掉頭髮by herself

My Baby,由出生到了現在9個月都常用hand大力抓掉herself's頭髮
請問大家有無辦法或意見可以教我
謝謝

男爵府

Re: bb抓掉頭髮by herself

Is the shampoo too dry for her? Have you ever thought of changing a more moisturising one?

複式洋房

我的BB從出世到現在9個月大, 經常抓掉自己的頭髮, 我想是因為有feel的原因. 可以嘗試用其他的東西如玩具去吸引她的注意.

民房

我想原因不是洗頭水,因我沒有比BB用時,情況也一樣.
回想起在產房開刀那刻我突然有抓緊及拉扯頭髮的動作,這動作以前是我未做過的

別墅

我個bb都係咁, 抓到成張床都係頭髮, 佢好似唔痛咁, why???
高宏bb在2005年12月30日出世

大宅

哈哈.....我個b都係咁.....係5個月時候發現有咁情況.......之後我就剪短曬個b頭髮......之後好少有咁情況了......我覺得我個b可能貪玩多......

首頁

尾頁

跳至
相關內容