興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

製作相片動畫一問

請問有冇人知用邊種software去製作相片動畫最快及最簡單? 及在那裡可以下載此software呢?
Thanks in advance!!!!

侯爵府

畀面勳章

Re: 製作相片動畫一問

睇睇呢個~topic~啦!photos or video clips都受架.....

民房

唔該你先ChunChun_Daddy
But我只係想將兩三張相做到好似個人在動咁, like Gif file咁, 你所介紹個MemoriesOnTV唔知可唔可以做到呢?
請指教, thanks.

侯爵府

畀面勳章

哦!誤會左添 原來你想做呢樣....

try this : (click image to enter)

民房

民房

Thank you so much!!!!

男爵府

Gif animator 而家試用版好似只得15days玩...

公爵府

或者您試下係呢度download GIF得唔得?有破解檔架.CLICK HERE

男爵府

我有架啦, 唔該哂你呀!

男爵府

我裝完Gif animator 5之後, 一開就話我個video檔有問題, 然後就自動出番桌面, 但係我係無插任何video file, 我都唔知咩問題, 請問有無人可以幫我呀?

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

搵到這個,睇下幫唔幫到忙??

好久沒有製作Gif 圖了! 昨天開啟Ulead GIF Animator 5.05 居然發現無法使用??
我執行開啟Ulead GIF Animator 5.05 後..
讀取到"初始化視訊I/O..."系統就顯示出"Ga_main"這個程式的作業無效即將關閉
研究半天只好移除重新安裝Ulead GIF Animator 5.05 ; 結果還是不行
心想....這是怎麼回事啊!! 折騰半天我只好重灌作業系統囉!
呵~ 通常我電腦只要少微怪怪滴就會重灌作業系統,這比要查出病因要快多了!
新安裝winXP後沒敢上網更新就先安裝了Ulead GIF Animator 5.05試看看~ 結果OK
好啦!心想解決了,太好了! 放心的先做完winXP Windows Update包括SP2弄完...
再度開啟Ulead GIF Animator 5.05 仍然沒有問題
接著仍然小心抑抑的安裝各常用軟體就開啟試試~一直到安裝了"萬能解碼器"(K-Lite Codec Pack) 出問題了!
終於被我找到原因....* 3ivX [version D4 4.5.1] [Encoding] (跟Ulead GIF Animator 5會相衝出現error)
在此特別為大家製作解決示範圖例如下這樣一來就可以正常使用Ulead GIF Animator)

如果你電腦內已經安裝了[萬能解碼器 K-Lite Codec Pack]只需要移除後重新依上述安裝即可

首頁

尾頁

跳至