婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身同6299一齊住 兩佬都對我幾好既 99就咩都無所謂 我地仲成日都會傾計 不過62平時雖然無咩野 但佢好鍾意日日都飲酒 飲多咗就會揾野黎鬧 所以有時好怕佢

男爵府

回覆:jay.lee_yanlok 的帖子

Same here 我62又係好中意飲酒,飲多兩杯就會亂講野,將啲野重複又重複咁講!有時入面仲會夾雜住啲粗口添

唯一方法就係食完飯入房同女女玩,唔比機會佢講野

大宅

回覆:有人覺得62 床麻煩過99嗎

我62 日日飲醉酒,日日都嘈交同99

大宅

回覆 jackie_tak 的帖子

都唔明點解啲男人咁鍾意飲酒 其實唔煩到我 我都好少理佢 但佢一飲咗酒就聲大大咁講野 成日揾野黎嘈 不過好彩佢好少鬧我

男爵府

陪月勳章

我62都係喎! 好似尋晚咁, 我地去飲, 佢飲左幾杯紅酒已經開始講野9唔搭8, 又話我成日唔帶bb去公園玩, 我唔回應, 佢就重覆講多幾次, 又話要帶bb去遊車河 (佢係巴士職員, 搭車唔使$$), 又話要帶bb去公園玩 (因為我地話個個weekend都要返去佢地屋企食飯同個個星期日都要去飲茶, 時間唔夠用), 仲大大聲話佢(62)自己帶, 等bb可以自己走圍走 (呢樣我最反感, 一來bb識行只係半年左右, 仲未係好穩陣, 而且我教bb一定要拖住大人先可以自己落地行, 唔可以自己就咁走左去, 始終仲係細個....)

之後又講埋其他親戚o的野, 但好多野係佢自己作出黎, 搞到99都出聲stop佢叫佢食野唔好出聲....

公爵府

引用:我本身同6299一齊住+兩佬都對我幾好既+99就

原帖由 jay.lee_yanlok 於 12-11-05 發表
我本身同6299一齊住 兩佬都對我幾好既 99就咩都無所謂 我地仲成日都會傾計 不過62平時雖然無咩野 但佢好鍾 ...
我相信若我老豆有仔的話:;pppp:佢絕對係最麻煩那個

大宅

回覆 yl88 的帖子

點解咁講呢

大宅

係wo,我62 絕對係一個酒鬼一放假朝早就去酒樓飲酒飲到十點幾返梨,我好醒唔出房門。佢一醉就係咁xyz 99 ,當然99 都會xyz 佢,我日日聽佢地嘈,真係胎教緊個bb 一出世,第一句唔係喊,係粗口,di...u

大宅

咁早就開始 朝早十點幾就醉 咁你都幾慘喎 我62多數都係夜晚先黎料

大宅

引用:回覆+jackie_tak+的帖子 咁早就開始+朝早

原帖由 jay.lee_yanlok 於 12-11-06 發表

咁早就開始 朝早十點幾就醉 咁你都幾慘喎 我62多數都係夜晚先黎料 ...
喱兩日放假今朝返梨又係到xyz ,日日都好嘈 琴日c6 買左間屋仔俾隻猫訓,62 飲大左話c 6 ,乜間屋好x大咩,仲買屋,嬲到c6 火晒,之後62 仲指住隻猫係咁xyzxz@#$

大宅

回覆:jackie_tak 的帖子

咁你真係好慘 無辦法啦 都要忍 ……

大宅

係呀,只有忍忍忍忍同忍

公爵府

引用:回覆+yl88+的帖子 點解咁講呢

原帖由 jay.lee_yanlok 於 12-11-06 發表
回覆 yl88 的帖子

點解咁講呢
因以佢極大男人兼小氣小家的性格,我相信絕唔會有身抱妥佢:;pppp:包括作為女兒的我也頂佢唔順

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

你62好小事姐...
我62日日自言自語...睇親新聞都幫共產黨幫我洗腦
講野語無倫次 有次仲同C6講:等我生左B之後 要仔吾要母!!!

佢地要求我"辭職"吾做架!!!佢老闆..我當初堅持想做 搵多D錢 當然我屈服於C6 加上我份工好辛苦既
全家叫我無X做!!!
養胎吾夠一個星期...
62:以前D人 有BB都要耕種 你咩都吾洗做!!!
仲同我老豆講 我咩家務都吾做,.,
系99 C6吾準我做既
我當然銘記在心!!!系你地叫我吾好做 怕BB無左 之後又數我 我上班時有比家用架!

未有B之前講到幾想要B 有B之後62當我系草咁 覺得我嘔好X麻煩 頭1-5個月
個陣我咩都吾太想食 更加吾食屋企飯 62黑我面 話我麻煩
好啦~~我無嘔啦 仲照到系仔黎 62先開始控制到佢情緒

我62講呢D說話 個陣岩岩有BB最小一日講幾次 吾系我都吾會放系心

水晶宮

兩個都咁Q煩,雙冠軍

大宅

回覆:cky34979 的帖子

你62似有雙重人格多啲喎 一時講依樣 一時講果樣既

大宅

回覆:yl88 的帖子

咁你咪好好彩 反而唔駛日日都對住佢

首頁

尾頁

跳至