跳至
[2005年] 同bb剪髲?

首頁

尾頁

伯爵府

同bb剪髲?

用咩野剪好呢? 定係由佢呢?

複式洋房

Re: 同bb剪髲?

我都想剪, 但唔敢落手. 係jusco見到combi把較剪成$238蚊把, 唔捨得買. 去日本城有剪頭髮

侯爵府

我用剪指甲果把小較剪同佢修下, 因為貪佢個較剪頭有小小圓頭.

別墅

你地就好啦, 個bb有好多頭髮, 我個b一出世都沒有太多頭髮, 當1個月已經cut all, but now still not too much, help!!!!! :-(

複式洋房

我bb重慘... 得前面有, 後面冇.

男爵府

我囝囝係做胎毛筆時,見個姐姐用電剪幫佢chan D頭髮,都幾平均...

男爵府

我只用普通的剪刀, 他後面有很多knots, 很容易的剪掉! 若要剪大部份頭髮, 最好待他們睡後才剪, 這比較安全, 因為baby活動較少!

BTW, Chapman, 我看你的blog, 你baby 樣子很成熟啊, 不像只有六個月大呢, 很乖的樣子, 你真的餵他吃生日蛋糕嗎? 我不是Yahoo 會員, 所以不能在你blog 留言!

男爵府

AKLAMY,
我有時都覺得他好像九個月大,唔知係唔係佢係我個肚已經十一個月先出世呢 ,yes,我比cheesecake他食,只是小小,他mui mui

民房

絡絡B到而家都冇乜頭髮...都唔知剪唔剪好???
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

大宅

好媽媽勳章

我都幫佢剪呀, 佢d頭髮又長又"lun"...咯日出街仲要俾人認錯係女仔, 激到我老公c...

大宅

我都係咁架,d 人成日都話"嘩好靚女呀!好似你呀!"

所以咪幫佢剪晒d"lun"毛

tweety

複式洋房

Me too, I use the little scissors. I have cut for 5 times so far! Is it nuce?!

minimon 寫道:
我用剪指甲果把小較剪同佢修下, 因為貪佢個較剪頭有小小圓頭.
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

大宅

唔知道度有得學幫BB剪頭髮呢?

別墅

我曦曦冇乜頭髮唔使剪,好彩佢係男仔o者

子爵府

大仔時次次都係自己2公婆剪
因為有一次出去剪~~被個stylist 剪親佢耳仔流血
因bb 勁喊唔想剪 :-(
點知肉痛c

e後無再被佢出去剪囉

首頁

尾頁