論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

點出 warrant letter

我個印印經常私自出街,唔知去邊??好多時巨話去印尼店舖玩、上網、soso,我已經因爲此事話過她好幾次,也叫agent 話過她,但是過完一排,她又再做出同樣的事!! 我都沒有心機再同她講。我想出一封 warrant letter 比巨,請問有無人可以教我點寫。

伯爵府

Re: 點出 warrant letter

我先自己打一封信, 包括:
1. 事發日期
2. 地點
3. 事發過程
4. 工人罪狀 (e.g. 唔服從僱主合法和合理的要求)
5. 工人認唔認錯, 及有無悔改
**簽名: 僱主, 工人, agent (見證)記住要chop公司印.

係叫AGENT幫我寫, 照我原犒意思, 譯成印尼文.

一式三份, 各自keep一份original (即係每人簽3次)

妳要俾個工人 & agent 知道, 妳出warning係involve好多人, 麻到agent, 咁agent會上心一d. 要o係工人放假日dic佢上agent度簽, 等佢知道佢做錯野就要用自己時間去settle.

侯爵府

睛靈勳章

我岩岩出左1封, 有興趣比e_mail address我 !

禁止訪問

洋房

Dear all,
thank!

大宅

Meisuen,

我可要呀.....please check pm with thanks

Meisuen 寫道:
我岩岩出左1封, 有興趣比e_mail address我 !

珍珠宮

應該係warning letter (警告信),唔係warrant。
請即入"sample of reference/release letter供取用" 嗰度睇睇,而家已經係講緊warning letter ,你先要諗諗封信係要嚟嚇佢,定真係第時用嚟炒佢再決定点寫!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

首頁

尾頁

跳至