跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Advice from Healty Times

頭先去 healthy times office 買野, 要注意:

1. 牙仔餅係 for 預備出牙至 3 隻牙用, 多過 6 隻牙就唔好再食
2. cookies/teddy puffs 係要有 3 隻牙以上先可以用
3. 以上食品必須要 bb 坐直時食用, 以防哽親
4. bottle food 無所謂 stage 幾俾幾多個月食, 總之食左 stage one 無問題就可以試 stage 2

另 discount 方面
1. cereals 買 5 送 1, $30 盒
2. bottle food 買 5 送1, $10.x
3. 所有餅仔買 2 送 1
4. teddy puffs 買 2 送 1, $28 盒....
上 office買仲可以每一百元蓋一個印仔, 滿十個可以當 100 元使用喎.

頭先問左 barley 糊同 cinnamon 味的 teddy puffs 無貨.

子爵府

Re: Advice from Healty Times

w_y,

真係好詳細呀, 唔該晒

侯爵府

professor 即係 professor!thank you!

子爵府

thanks

公爵府

其實唔係我親身上, 我係電話遙控我 uncle 去買, 個女仔係電話度講俾我知.

不過我都有俾 puffs 莎莎食, 但就睇實佢食囉. 隻 puffs 我自己都忍唔住, 十粒有 7 粒係我食左.

大宅

w_y,
請問"預備出牙"既意思係咪見到白點?抑或見到少少牙凸出來?另外,請問點比bb食,我見塊餅都幾大塊,成塊比佢揸住抑或切細細塊?
Sorry, 好多問題...

w_y 寫道:
1. 牙仔餅係 for 預備出牙至 3 隻牙用, 多過 6 隻牙就唔好再食

公爵府

sales 姐姐無解釋呀.

我個人理解係發現佢有發牙痕現象咁囉.
我 baby 都未有牙, 只係白色係牙床下, 我都會俾佢試食.

聽 d媽咪講牙仔餅係好似石頭咁硬, 你無咁易切得佢開, 所以都係成塊俾, 切細塊我怕佢吞左會哽親.

大宅

w_y,
多謝你既閃電回覆,我今晚就會去買塊比bb試下,因為佢已經牙痕左幾日,仲一日忟過一日!
Thanks.

大宅

我想問個OFFICE係邊架?
我係東涌間百佳只係搵到幾款BABY FOOD,想買埋其他款,可唔可以話個地址我知呀,THX

男爵府

gardenwood,
唔好俾太細粒d 餅 俾bb 食呀.,.
成條俾佢自己渣住黎食呀..
太細粒會硬親佢地嫁...

大宅

我都知,不過一諗到佢食完第一次之後,塊餅會比佢玩到不似餅型咁,都唔知點食第二次lor ......
所以想問下好唔好分開塊餅,當然唔會好細塊喇,等佢每次都有塊乾淨既餅黎咬咁lor.....睇下我分唔分到塊餅先算喇?-(

StephanieTesar 寫道:
gardenwood,
唔好俾太細粒d 餅 俾bb 食呀.,.
成條俾佢自己渣住黎食呀..
太細粒會硬親佢地嫁...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至