產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年舊曆六月出世的bb同父母緣薄??

我打算擇日生, 但分別有2個師父同我講有d野係定左無得改既, 例如今年舊曆六月生,年月相沖, bb同父母緣份較薄, 包括見面較小. 請問其它擇日生的媽咪有無聽過呢樣野呢?

公爵府

Re: 今年舊曆六月出世的bb同父母緣薄??

我姪仔係開刀, 我阿嫂話聽說開刀出世的時辰是不準, 其實都係自然生的時間先對囉.

別墅

信則有, 不信則無.

我相信後天努力培養好親子關係最重要最實際
Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

大宅

我都信命理, 但我覺得沒有可能整個月的bb都與父母綠薄, 而且又沒有夾不同父母的時辰, 似乎兒戲點

[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

別墅

fwc,

我都有懷疑過沒有可能整個月的bb都與父母綠薄, 不過師父話緣薄未必=關係差. 不過擇日子呢樣野令我覺得好頭痛, 雖然無得幾日揀, 但每個師父擇的都唔到. 有的話好個日, 另一個就話裒, 都唔知點好!

別墅

點解要將自己同bb既命運交係人地手....仲要為左一d未經証實既事而煩惱.....不如睇多d書....學多d點樣湊bb同親子關係仲好啦.....

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

複式洋房

比d信心自己啦!bb係你果肚入面成十個月,係依個世界裡面除咗你,佢再無第二個最親的人。個天已經將bb放係你個肚入面,全世界得你同佢最親,依個已經係最大既緣份。點樣維繫呢個緣,就要睇你點同bb建立關係。始終bb對你情有獨鍾。親生父母的地位是無可取替!依d先係真正既緣份。

首頁

尾頁

跳至