自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

金剛2000+Bugscare德國電子驅蟲大王

請問有無人用過呢?
係咪真係用左之後就無蟑螂,四腳蛇呢?
有無規定放在哪個位置才是最有效用呢?

大宅

Re: 金剛2000用戶

千祈唔好買,一D用都無 ,D蚊仲不停咁咬我
Christy同Daddy講:Daddy你真係好靚仔! 8-)

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

*Elmo*.

以下係我係另一個網頁copy番黎既回應...你可以參考下

根據曾sir的意見,有以下幾種方法:

1.據 悉 用 廣 東 昆 蟲 研 究 所 研 製 的 一 種 呈 粗 粒 淺 啡 粉 狀 的 藥 餌 , 以 紙 咭 屈 摺 成 小 托 盤 將 藥 粉 盛 載 , 入 夜 後 才 將 藥 餌 放 在 壁 虎 出 沒 的 角 落 ( 不 能 沾 濕 藥 餌 ) , 其 散 發 的 氣 味 足 以 引 誘 壁 虎 進 食 , 便 可 令 其 中 毒 身 亡 。

2.有 關 驅 除 壁 虎 的 方 法 , 我 經 常 介 紹 的 方 法 便 是 以 澳 洲 出 品 的 一 種 集 殺 菌 、 消 毒 、 僻 味 功 能 的 Spectrum 清 潔 劑 , 每 週 拭 抹 於 壁 虎 曾 經 出 沒 的 位 置 , 把 牠 們 留 下 的 氣 味 加 以 清 除 , 同 時 亦 應 細 心 查 檢 陰 暗 的 角 落 , 有 沒 有 如 尾 指 頭 般 大 小 的 白 色 珠 粒 , 那 是 壁 虎 的 卵 , 若 任 由 不 覺 , 半 個 月 左 右 便 會 孵 出 壁 虎 仔 了 。 一 旦 發 現 即 予 掃 除 , 便 可 以 根 除 繁 殖 了 。上 述 的 Spectrum 清 潔 劑 , 可 多 問 一 些 藥 房 洽 購 , 或 可 到 曾 Sir 專 門 店 購 買 亦 可 。

3.另 一 個 曾 提 及 的 方 法 是 洗 淨 一 個 高 身 玻 璃 樽 , 夜 間 放 入 數 粒 冰 糖 , 打 開 細 半 樽 蓋 , 以 誘 使 壁 虎 入 內 進 食 , 足 部 受 糖 沾 染 , 便 很 難 再 爬 出 樽 外 了 , 屆 時 再 連 樽 丟 棄 便 是 了 。

4.哥羅芳或哥士的 。

以上物料可到曾sir專門店購買,他會坐鎮店中,你可親自向他查詢,資料如下:
曾Sir專門店
香港筲箕灣道360A天悅廣場1068舖
電話: 2568 1951

我之前看過曾sir家居清潔的書,他曾說過用漂白水清潔家居會有效,而我試過,覺得有少少效,牠們的確有點怕漂白水的味道。要真的杜絕,可以試用“金剛2000”,用超聲波驅除,你可以在屈臣氏購買,二百多元一個,只須插在插座就成。我朋友用過,說能驅趕,但要有心理準備,牠們會受聲波影響而反應呆滯,導致會呆站牆上,所以你最好找個大膽的人來趁機把牠們驅趕或捕捉或殺掉!

我以前家居都有好多,特別是年幼的,總不知死活出來橫行,我自己就好殘暴地用伸縮曬衣杆,末端貼上反轉的牛皮膠紙,黏死牠們,然後整枝曬衣杆丟掉,至於大的就沒法子了!搬家後,用了“金剛2000”,總算平安無事,你可以試一試!

~~~~~~~~~

eeeeee.....ling ling都岩用bor!! hehehehehe~ :-P

等待驗證會員

唔好咁嬲,金剛2000不是驅蚊的,聽說是驅蟲ga,如要驅蚊,好似有隻叫防蚊機的
jennchung 寫道:
千祈唔好買,一D用都無 ,D蚊仲不停咁咬我

等待驗證會員

唔該哂呀貝貝

大宅

好媽媽勳章

我用左5-6年, 只見過2-3次 蟑螂, 重要行得好慢好易殺死 但應該對四腳蛇冇效的. 我記得有效範圍好大, 我
放係廳

複式洋房

NOW我都有用,3年見過3條,可以打死,都算WORK(我住山上)

男爵府

我有用,都用
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

部機係唔係要開到"答答"聲先至有效.

等待驗證會員

其實我最想驅趕的是四腳蛇,金剛2000可以嗎?

等待驗證會員

今日去屈人寺睇過啦,金剛2000賣$4xx幾,另外出左一款新驅蟲機,名叫Bugscare德國驅蟲大王,又係話可以驅蟲,呢款平好多,只賣$2xx幾,有無人試過這款呢?

侯爵府

我好多年前係美國D超市見過類似既野 100 都5 駛

珍珠宮

醒目開學勳章

金剛2000可以驅趕蟑螂嗎?

等待驗證會員

yes,有些bk媽媽用戶都話用後不再有蟑螂
carollam310 寫道:
金剛2000可以驅趕蟑螂嗎?

別墅

我好怕曱甴, 細細隻都驚餐死
我差唔多用了10年, 第一部用了8年先壞, 現在廳一部, 廚房一部(因廳和廚房距離遠)

在大間些既葯房有得買金剛2000, 大約$350.

等待驗證會員

請問你覺得可驅趕四腳蛇嗎?我很怕四腳蛇的.
oscarmummy 寫道:
我差唔多用了10年, 第一部用了8年先壞, 現在廳一部, 廚房一部(因廳和廚房距離遠)

等待驗證會員

在藥房買平咁多,怕不怕有假貨?

別墅

*Elmo* 寫道:
請問你覺得可驅趕四腳蛇嗎?我很怕四腳蛇的. [quote]

[/quote]

可以, 老鼠, 四脚蛇都可以, 只要較啱頻道

男爵府

Re: 金剛2000+Bugscare德國電子驅蟲大王

部金剛2000我好滿意,以前我買要$498(現在$46?),用咗八、九年,比個工人姐姐跌爛咗;連老公都話要速速買返部返嚟用。
未用前我D貓貓有虱,用咗一排唔見晒,但要比D耐性,蟻、甴曱要等一段小時間會唔見咗。
今日係Jusco再買返部金剛2000/$268(大約,因為唔係我比錢),部機呎數細咗,所以又平咗,現在隨機再送一部價值$80嘅蚊機;蚊機得唔得就未知。
舊嘅金剛2000就好好用,真可驅蟻、虱、甴曱。蚊也間唔使會有一兩隻。
(我住村屋嘅,下面又是一個樹林,所以好唔好我
感受好大呀!)

別墅

*Elmo* 寫道:
在藥房買平咁多,怕不怕有假貨? [quote]

[/quote]

唔怕, 係大药房買嘛, 有晒代理資料, 同屈記一模一樣, 只係屈記賣得貴啫 我而家用o個2個都係药房買. 一個年幾前買, 一個3星期前買. 我o個2部都係大呎數的(有效460平方米), 細呎數就2佰幾平方米.

首頁

尾頁

跳至