跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪平時去邊度買奶粉尿片??

我就去藥房買開既...
但聽講係水貨有咩意見呀?

大宅

我就去藥房買開既...
但聽講係水貨有咩意見呀?

複式洋房

Re: 各位媽咪平時去邊度買奶粉尿片??

因為我呀B係食開日本奶粉, 所以我買奶粉就會去西田買, 而買尿片就會去藥房買, 唔係食落肚, 係唔係水貨都冇所謂囉!~~~

大宅

囡囡用開pampers, 我係超市/萬寧買

大宅

我都聽過日本奶粉好似唔錯..
但又唔知實質有咩好!!
所以又唔敢亂咁轉...
你不如講下有咩分別呀?
thanks!!!
connie813 寫道:
因為我呀B係食開日本奶粉, 所以我買奶粉就會去西田買, 而買尿片就會去藥房買, 唔係食落肚, 係唔係水貨都冇所謂囉!~~~

大宅

0係超市同萬寧應該貴少少架...
係埋真係怕藥房果D係水貨尼?

大宅

尿片我去藥房買, 無問題喎~搵間大既就有信心啦.
奶粉我就係訂貨既, 依家食雀巢, 直接去護士公會訂, 遲D可能轉日本奶粉, 可以去Trading公司訂.

大宅

日本奶粉...幾錢幾多g 呀??

複式洋房

我都係聽d朋友講食日本奶粉好d所以先比呀b食, 佢而家食緊日本雪印, 呢隻奶粉話係最接近母乳, 同埋有DHA, 之前去日本個GUILD都話食日本奶粉營養係好D, SO FAR呀B而家食

複式洋房

cwinne,

大宅

係呀...我都覺得佢好似好大個咁..
係埋一出世就食尼隻呀?
不過都幾貴!!
你個bb而家食幾安呀?

別墅

雪印有冇低敏架??

同唔會熱氣?.?貴D都冇所為

同會唔會好甜攪到好多痰?

><依家食緊雀巢低敏能恩 但阿B好多痰又唔係日日有屎屎

去,

但個次見明治低敏個隻成237蚊得850GQ_Q"好貴

大宅

我有朋友叫我俾bb食日本奶粉...
但有時我都攪唔清楚...到底有幾多個牌子..
同埋實際上邊個牌子好...
我都唔係好知....
有朋友又話雪印果隻唔好...
其實我都未知邊隻打邊隻!!

洋房

cwinnie 寫道:
我都唔係好知....

請問雪印香港版及日本版有咩分別?邊隻好D?

[img][/img] :

大宅

Sorry...我都唔知...
我都係等人地答我..
HAYMUM 寫道:
[quote]
cwinnie 寫道:
我都唔係好知....

請問雪印香港版及日本版有咩分別?邊隻好D?

[img][/img] :[/quote]

大宅

For diapers, I bought from 藥房 as it is much cheaper. Besides, you may check with 代理商 if corresponding 藥房 is selling the 行貨。 Anyway as long as it is not from China, it is reliable.

For 奶粉﹐I bought 明治 from those trading company thru' WEB such as Re-on, B&M, 永恆倉。明治 930g for $150~160. I like 明治 as 脂肪比例最多, 較適合偏瘦BB。 Besides the skin become better after change from Wyeth to 明治 since he was 1 years old.
熙熙&樂樂媽咪

大宅

多謝你既解釋!!

等我都考慮下轉唔轉奶粉先!!

Thanks!
HP 寫道:
For diapers, I bought from 藥房 as it is much cheaper. Besides, you may check with 代理商 if corresponding 藥房 is selling the 行貨。 Anyway as long as it is not from China, it is reliable.

For 奶粉﹐I bought 明治 from those trading company thru' WEB such as Re-on, B&M, 永恆倉。明治 930g for $150~160. I like 明治 as 脂肪比例最多, 較適合偏瘦BB。 Besides the skin become better after change from Wyeth to 明治 since he was 1 years old.

大宅

我想問下邊度有一塊塊cut好的棉花?? 我一直只知荷花有。

大宅

護協、西田﹗Besides, at Baby-kingdom.

hellora 寫道:
我想問下邊度有一塊塊cut好的棉花?? 我一直只知荷花有。
熙熙&樂樂媽咪

大宅

屈臣氏萬寧都有我囡用開思詩樂

首頁

尾頁

跳至