懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

QE or Kwong Wah?

Pls advise which hospital is better?

洋房

Re: QE or Kwong Wah?

其實兩間都好好的,我有個亞嫂就係QE生既..佢話d醫生同護士都好好架...依我有兩個家姐就係廣華生..佢地都話好好..我自己就黎生..我都係廣華生的!香港政府醫院黎講廣華接生係最高既!所以如果你話信心..就廣華醫院信心大好多,唔知答唔答到你既問題呢?如果答唔到,就sorry啦

伯爵府

我身邊的朋友親戚個個都係QE生,所以我都係在QE生,醫生同護士都好好,住得幾開心!以政府醫院黎講,Kwong Wah同QE係最好,但都係睇你生時遇著的醫生同護士好唔好,因為都人投訴佢地(Kwong Wah and QE)唔好。

siuhuen 寫道:
Pls advise which hospital is better?

別墅

Thanks for both of your advice!
But is it that Kwong Wah does not have "independant delivery room" while QE has? I'm afraid Kwong Wah will be more noisy and affect my mood before delivery!

洋房

咁你擔心呢個問題都正常既..因為廣華都好多國內婦女黎生...咁又係比QE雜d既....因為聽我兩個家姐個時講...d國內婦女有好多都好麻煩架!所以搞到d姑娘都比較燥d架...hahaha

大宅

我上年小產左住qe, 覺得唔係幾好, 再有除左睇私家(仁安)外, 係公立我就去左廣華, 因為大部份人都覺得個度好d. 我都覺得ok 啦.

別墅

我剛剛4月在廣華生了, 陣痛後入院的經歷就唔係咁好, 接生的助產護就幾好, 生完後就一般, 不過大志上都可以..因為出院都係350左右...不過在廣華生你一可以落床, 你就要自己帶bb, 餵人奶及奶粉都要自己帶..所以你會冇得休息好辛苦,大陸人真係好多, 我個房6個人得2個係香港人...不過你產檢最好參加助產護小組, 因為檢查時間連等最多一小時, 而冇參加就要等起碼三小時, 而助產護小組都好細心..你可以放心

別墅

我想問入廣華生嗰陣係咪係急症嗰邊登記?係咪好似平時咁要比$100同等分流架?

別墅

係在急症嗰邊登記, 不用比錢及分流, 登記後會有嬸嬸立即帶你上病房

首頁

尾頁

跳至