自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

千祈唔好買「珍寶」窗口式分體冷氣機

珍寶窗口式分體冷氣機:一年就無雪種,維修費勁貴,千祈唔好買! :evil:

洋房

Re: 千祈唔好買「珍寶」窗口式分體冷氣機

msclcm,

Rally, I just bought it and fix. Dod you ak them why this happen and how much is the charges ?

大宅

多謝你呢個topic,我都諗緊珍寶窗分,
而家唔使考慮咁多,
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

男爵府

我嗰部係珍寶窗口機, 買左年幾, 又係無雪種, 以為冷氣機可用幾年, 無去保養, 而家

大宅

2019勳章

MUD 而家珍寶D 機禁差!!!

男爵府

2019勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

"珍寶" 一向給人的印象唔錯,乜而家甘既??
梁媽媽

別墅

好媽媽勳章

會唔會係漏雪種, 我都試過冬天買完夏天用(東芝窗口式分體), 一d都唔凍, 原來漏雪種之後嘈左好耐, 最後唔使錢同我再入過雪種。

大宅

我全屋4部冷氣機都係珍寶ga,我都好後悔
賣廣告又話又夠凍又夠靜,凍~又幾夠既不過唔靜呢
嘈到c ,我廳個架就滴水,主人房個架仲衰唔知係咪冇雪種呢
開開下就唔多出冷氣凍都唔凍下,好似停左係度咁,我想問下妳哋所講冇雪種係咪咁ga請指教

複式洋房

Yes, I 'm also so angry about General Air-Conditioner. I 've 4, and 2 of them always water drop after one year and 1 is seldom use. I also found some rusting in the machine.

大宅

「珍寶」已經比一間公司收購左(咩名我唔多清楚),而家d機就唔好用喇.......呢d我朋友話我知架(佢開電器鋪兼幫人洗冷氣機架)
我有d朋友住火星,有d朋友住水星,而我準備要搬去(天王星)
好快有個5星級的家喇~~~~~~~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

多謝你話比大家知

男爵府

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

好彩我十年前已經唔主張我屋企人同朋友同珍寶.
反而用豐澤牌,美的果D仲好,平靚正.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

msclcm 寫道:
珍寶窗口式分體冷氣機:一年就無雪種,維修費勁貴,千祈唔好買! :evil:

agree!

i brought 珍寶窗口式分體冷氣機 for 7-8 yrs before, but i use it in 1st yr only. Many problems, waste time+money. :-x

禁止訪問

別墅

但係我房果架"窗口式分體冷氣機", 用左成十年先壞喎, 上星期先換左部新的, 希望無事啦,不過電器D野好難講!

複式洋房

係囉, 差成咁

BO_BO 寫道:
MUD 而家珍寶D 機禁差!!!

大宅

把鬼火..............
我全屋3部冷氣機都係珍寶窗口式分體(只係用咗一年)
超............後悔 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

[size=large]過普通窗口機, 機價同維修費都 [size=large]過普通窗口機,
裝得分體冷氣機都係貪佢靜姐.

廳個架有時會有小水花噴出,依家重唔凍tim,好似漏雪種咁

長痛不如短痛, 我都係換番普通窗口機, 咁次大出血la

禁止訪問

大宅

好耐之前已聽過...
'有珍寶, 無涼快' :-| :-|
:wave:  :wave:  :wave:

首頁

尾頁