跳至
[2004年或之前] 有無bb已經唔駛用片啦

首頁

尾頁

複式洋房

有無bb已經唔駛用片啦

我囡囡已經歲半啦,諗住同佢介片,但已經試佐成半個月,叫佢去尿尿,但到而家都未有一次成功過 :cry: 有無bb已經唔駛用片嘅媽媽,請教下有無好辦法?thanks
       ※ 梓泳2004年10月25日出世啦 ※

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 有無bb已經唔駛用片啦

上次去健康院做歲半測驗時同姑娘講戒片, 俾佢勁話... 佢話2歲先好同BB戒喎

男爵府

上次去健康院做歲半測驗時, 姑娘話現在歲半可同BB戒喎.

大宅

其實趁現在夏天介片是時候了,我們的bb2歲是已接近凍既天氣,介片會無貢方便。
我已幫bb介了1個月了,都算有d成績,起碼在家唔用片,出街和瞓時先用,都已幫我慳唔少了,heheee

我個b女已經在2004年10月6日出世喇!好開心呀

大宅

我都係開始幫佢戒啦, 開始左半個月, 都真係好煩, 佢次次都係尿完先話我知....激死, 所以就每15分鐘叫佢尿一次,....日頭唔著片, 晚上著, 但係佢已經唔係好慣用片尿尿, 所以今天早上6:00係度喊, 直到我同佢除片尿尿佢先舒服哂....
不過今早真係搞到我好狼狽, 又唔知佢做乜喊, 自己又未訓醒, 眼鏡都無帶同佢去廁所...尿到成個廁所都係.

(這樣算不算叫做少少成功? 我地都係想在這個夏天幫他戒片)

大宅

大宅

KINSTY, 一個月可以幫你慳唔少片, 你小朋友機能同理解力都幾好喎, 可唔可以分享多d戒片經呀? 你用咩方法架?

bb-c, 每15分鐘去一次會唔會密得滯? 小朋友會唔會怕左?

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

icoico:

我家姐都係咁train我姨甥, 佢話要3-4個字就要問一問... 就算嬰園D姐姐都係咁... 佢O地話由其玩緊一定要問密D喎!!

大宅

小V而家都係日頭係屋企唔著片..佢想痾尿尿 / 屎屎..佢會話比姐姐知....,只係訓覺 / 出街時候先用。

起初train佢時候好煩...成日佢話尿尿呀...屎屎呀...同佢去toilet..佢又唔痾, 有時佢呢頭講完..即刻同佢去..未行到toilet門口已經痾左尿...哈哈 , 比佢玩死...每15mins要去一次toilet..

大宅

哦, 原來係咁呀.....
呢個星期開始將呀女交俾呀婆戒片, 不過我唔睇好LAW, 因為我呀媽亂咁黎

大宅

我媽咪初初都係大約每15分鐘同佢去一次,慢慢就幫佢推遲,20分鐘,25分鐘到而家30分鐘,bb會話俾我地知要ng ng(有時係小,有時係大,好搞笑).如果佢玩緊時,會問下佢,提下佢.

開始時,bb都係去左先講賴尿,而家就賴左一,兩滴,然後收番,再同你講賴尿,我地就會即刻同佢去.哈哈,真係會去好多,我想佢都已經開始知道便意,同知道點樣忍尿啦. 真係好好笑家,佢話賴尿,以為真係啦,點知又無

所以,要慢慢,唔好發脾氣,唔急得家

大宅

原來咁密架,咁咪要放大假先同佢戒囉

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至