在職全職

跳至
[在職媽媽] 文員薪水

首頁

尾頁

複式洋房

文員薪水

文員:
一年經驗
一般英文&普通話 + 基本電腦
請問宜家值幾錢人工?

大宅

Re: 文員薪水

我估計6-7k度啦~

洋房

大約都係$6000-$7000內,因大多數要有經驗才高薪.

男爵府

睇下係邊區啦

火炭 或 石門 都係 6K 咋 .

快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

有d工返足6日, 但只比$5.5k, 簡直想搵鬼做
(尤其係運輸業/上市公司少過$5k添!)

男爵府

lovelytabo

agreed, my sister work for the HK gov't as the contracted clerk. got only $6.8K/month. work in admiralty, 5.5 days/week... and starting from July 1, 5 days, but each day 8.5 hours

大宅

睛靈勳章

Capuccino 寫道:
文員:
一年經驗
一般英文&普通話 + 基本電腦
請問宜家值幾錢人工?

Hi Capuccino,

approx. 6.5K sometime need to work on Sat.
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

侯爵府

大學畢業都只係得8k-10k
仔仔考完試就放監!

洋房

洋房

有一年經驗
大約6-7K度啦
仲要睇你果年有無D專業既工
例如:shipping, a/c...呢D就會多D

如果只係打字, 聽電話咁, 就分分中5K度[quote]

複式洋房

返Tsimshatsui, 5day, 有雙糧, 唔駛shipping, a/c, 要識用簡單英文溝通(西人老闆), 要有腦, 唔好玩玩下, 咁又值幾錢一個月?

伯爵府

返Tsimshatsui, 5day, 有雙糧, 唔駛shipping, a/c, 要識用簡單英文溝通(西人老闆), 要有腦, 唔好玩玩下, 咁又值幾錢一個月?

有無腦呢 d 係人夾人咋喎
咁睇份工乜要求都唔使咁滯,我諗 5k 左右啦

複式洋房

5K? 宜家d後生仔女都心頭高, 我公司出到7K, 搵左兩個月都搵唔倒, 一係就嚴人工少, 一係就英文差到冇人有, 咩世界呀?

伯爵府

咁你公司出手都幾高呀

可遇不可求呀

大宅

我以前文員份工,人工有$13000左右,放紅日長短週返95,好後悔唔做呀 :-( :-( :-( ,現在搵唔到呀 :-( :-( :-( 後悔後悔後悔後悔後悔........

別墅

5K? 宜家d後生仔女都心頭高, 我公司出到7K, 搵左兩個月都搵唔倒, 一係就嚴人工少, 一係就英文差到冇人有, 咩世界呀?

我公司舊年喺勞工處登記請clerk, 荃灣返5days, 7.5K, 2星期內見7成都喺band5+新移民...
今年環境好咗, 請人有返2年經驗+full cert, 無8K以上 都幾難囉。

別墅

baby10 寫道:
我以前文員份工,人工有$13000左右,放紅日長短週返95,好後悔唔做呀 :-( :-( :-( ,現在搵唔到呀 :-( :-( :-( 後悔後悔後悔後悔後悔........

啲起心肝揾工, 騎牛揾馬慢慢就揾到架啦, 嗰fd成4x歲比人lay-off都揾到嘢做, 仲過萬添。(不過係以前2/3人工), 4張幾都得, 努力呀。

首頁

尾頁

跳至