自由報料

跳至

首頁

尾頁

公爵府

請問您地買"大舊綿花"係邊度買平? 大約幾錢?

民房

Re: 請問您地買"大舊綿花"係邊度買平? 大約幾錢?

你意思係咪指脫脂綿呀

公爵府

係呀~一卷卷, 自己剪開個d ~

陳奕迅 寫道:
你意思係咪指脫脂綿呀

洋房

我試過一卷自己剪但不好用,其後在尖沙咀龍城藥房買已經剪成四方形的,覺得很方便,價錢都只是23、4元。

公爵府

我想要一卷卷, 自己剪開個d ~
唔需要已經剪成四方形的啊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

藥棉?! or 整公仔d棉花 !??!

藥棉我就喺普通西藥房買, 好似$25-28蚊一大卷,

如果你話做公仔那些, [生活文化教室]或深水埗都見過.
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

一位媽咪

要藥棉啊~
想問您買$25-28蚊一大卷, 有幾多 gram

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一卷有幾有gram?! 我無磅過, 應該間間藥房都係差唔多,
你有否見過呢 ? 係藍色包裝紙的.
幾重就唔知道, 但直徑有雙手食指同大姆指圍住咁多,
長度就約有A4紙咁長.

不如你去藥房問下. 咪會清楚過我講你知.

民房

Luzern,

我係藥房買, $15/卷 500gm
我都係叫工人剪好晒一片片比bb抹pat pat & 洗面, 很好用, 一卷可以用好耐架!

寶石宮

我只會用藥棉黎洗甲油 or 消毒傷口 or 探熱機.
濕水用就較少.

公爵府

唔該晒 一位媽咪 & 陳奕迅

一卷有幾有gram 個袋多數有寫啊~我問定先去藥房睇下啊

大宅

畀面勳章

我大女以前會係藥房買一大卷(藍色紙包裝)$17,不過已經係7年前,家下細仔我就唔係好敢買果隻(個人意見),因為佢無牌子,乜資料都無,家下大陸人乜都夠膽死,都唔知D棉係唔係真係幹淨,不過我就係藥房買便利妥(出膠布果隻),200g定價$15

首頁

尾頁

跳至