跳至

首頁

尾頁

大宅

always 要啜啜, HELP!!

my bb always need to 啜 my breast to go to sleep. at night time, she sucks 3-4 times in an hour before going to sleep. since she is fully on breast feeding, she refuse a bottle or pacifier. any advise , pls help.

別墅

Re: always 要啜啜, HELP!!

食幾長時間啊... ?? 就算食1個鐘.. 我又覺得ok 喎.. 每邊30min law... :lol:
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

珍珠宮

醒目開學勳章

瞓係度餵會不知不覺你同bb都會瞓著, 我就最鍾意朝早用呢個方法啦, 因為朝早特別覺得眼瞓, 所以鍾意咁做, 但另一個原因可能係唔飽, 因為唔飽都會成日要食架, 你有冇留意吓呀?

大宅

我都鐘意天光果餐就坐係到餵半個鐘先, 然後開始就訓係到餵, 通常大家都會訓著 大家都好舒服 :mrgreen:

姑娘教我每餐只餵一邊, 因為前奶係唔飽, 係後奶先至飽架, 仲有我會連續餵一邊兩餐, 咁就可以等bb食多d後奶喇

前奶 ~~即係大約頭頭唔係咁白奶果d奶, 你會見到係好水
後奶~~要食一陣先有, 係白色既奶

如果你有泵過奶就一定明點分
如果唔想bb嘔, 可以泵走前奶先再餵bb, 因為前奶有風

首頁

尾頁

跳至