興趣嗜好

跳至
[電腦] 有關DVD-ROM?

首頁

尾頁

男爵府

有關DVD-ROM?

我想問我個DVDRW係"+"定"-",點樣可以知到?我試過買隻game碟返黎裝唔到,話本window不能支援DVD-RW FILE,又試過放隻SONY既DVD-RW既碟,PLAY唔倒,話冇FILE,點解呢?可以幫下我嗎?THANKYOU!

大宅

Re: 有關DVD-ROM?

你睇個drive上面所印著又或是刻著的icon便知,DVD-/+的icon都不一樣!

複式洋房

What is the brand name and model number of your DVD-ROM?

男爵府

hi simon:我都唔知,張單就寫LG 16X DVDRW,有隻碟比我就寫住LG DVD WRITER SOLUTION ALL YOUR DIGITAL MULTIMEDIA NEEDS IN ONE SOLUTION,咁即係乜? :-( I'DONT UNDERSTAND?

洋房

DVD Rom "+"或"-"碟都可以load到.....
但係如果係DVD DL碟或其他高容量既碟一般DVD-ROM未必load到....

但係你個個係DVD-RW Rom可以load到八種DVD碟到......
會唔會本身隻碟壞左或燒者未做close既結尾
所以入落一般既DVD Rom 係load唔到或有error....

首頁

尾頁

跳至