跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陣痛後住院五日都生唔到

我16/5
清晨時份痛醒左,每30mins一次,除了肚痛,腰及腳都好痛,瞓唔到
早上每15mins一次
到下午3-4時,開始每8mins一次,又驚會打風,於是決定到醫院
下午6:00 在醫院settle down,開始5mins痛一次,每次痛約40s
但那些痛是可以忍受的
晚上姑娘探子宮頸話未開,等下啦
住醫院真係好慘,又嘈又唔舒服,睇住d人生得叫痛,又有人突然穿水會好似開水喉的聲,成晚都冇瞓,又全身都陰住陰住痛.
17/5
仍然維持可以忍受的陣痛,醫生姑娘繼續叫"等",他們說有些人可能要等個多星期才生得,好正常
下午見紅(很少很少的)
晚上再檢查子宮頸,仍未有動靜,又"等"
18/5
陣痛次數減緩,昨天見紅後又冇再紅過,醫生又話繼續"等"
我問可唔可以返屋企等,佢話太冒險,觀察多一日啦,唔比走
19/5
因為陣痛又密返,醫生話胎位及子宮收縮情況已就緒,只要宮頸一開,就生得,有時要到最後階段至會見紅穿水,所以仍然叫我留院"等"
20/5
已經在醫院"等"到第五日,情緒好低落,個肚又差不多個多小時痛兩、三次,冇再見紅,我堅決要出院返屋企等
21,22/5
這兩天都有持續因為宮縮而肚痛,有時都會幾痛,而且都唔知自己痛到咩情度再入院好,但話哂唔駛困在醫院,已輕鬆得多.

請問有冇人聽聞過類似經驗,可以比d意見我!

禁止訪問

Re: 陣痛後住院五日都生唔到

大宅

我生亞仔果時又係痛左日幾兩日, 肚痛都唔緊要, 最痛係條腰, 痛到c下c下...但都只不過開得1度, 最後唔知係姑娘有心定無心, 佢推左我入產房, 話我開左3度, 入到去doctor一睇, 話仲係1度bor....最後個doctor唔知搞左d咩 (因為我巳經無心情理佢搞咩鬼, 總之我只係想快d生出黎, 因為絛腰骨巳經痛到c la...), 無耐就大痛, 生得.

其實, 你係唔係應該入番醫院度, 話晒如果你有咩唔對路, 都即時有人理到你丫, 你依傢向屋企估估下......好似唔係咁好bor.
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

大宅

嘩,你痛左咁耐,好可憐呀! :-(

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

複式洋房

複式洋房

複式洋房

複式洋房

carolcat:
我係QEH.

b_B:
多謝你了解我的苦況, 在屋企都係好冒險, 成日估估下.
但在醫院等到真係發癲, 最worse係覺得自己唔會生佢出來的了
醫生叫行多d可以有幫助,但又唔可以行0甘遠,唯有在病床附近踱步,行去窗口望下街,你知啦,話哂公眾地方,環境衛生嘛嘛,姑娘又話隨時生得,要用的東西全放在走佬袋,用邊樣才取出來,用完要擺返入袋,所以想帶d野消遣下都唔得,終日無所事事,見到身邊的人入來又去左生,接住入來又去左生,都未到自己,好辛苦,生仔度氣都泄哂,其實而家都好驚再去醫院,真係好矛盾!

大宅

我當年都係向醫院入面行黎行去, 好無聊, 腰骨又痛bor, 唸番起都想打個仔個pat pat~ (生得我咁苦!! ), 我同肚入面亞仔講 "媽咪好痛la, 快d出黎la~ "

不過, 唔知係唔係條腰向果時"車"得太耐, 生完亞仔之後, 條腰骨都痛左我成兩個月, 先至無咩野.

祝順利生個肥肥白白既小寶寶~
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

洋房

Hi Kali,
我係0509o既媽咪, 其實你預產期係幾時?如果係將近o既話,
我覺得你應該入醫院比較好d, 我果時都係時痛時唔痛, 不過後來醫生同我催生, 但係醫生話要有勁痛先生得快家,
anyway, 最緊要有輕鬆o既心情, 唔好咁愁, bb要出來就自然會出來 la, 祝你同 baby 健康

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至