自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果買咗一對唔算平既新鞋, 但係著咗一次已經好痛, 你哋會點做?

我已經攞對鞋去過果間shop到整過, 不過第二次再著時隻腳都係損晒, 仲可以點呀? 唔通就敢算? 柒佰幾蛟架..... :-|

大宅

Re: 如果買咗一對唔算平既新鞋, 但係著咗一次已經好痛, 你哋會點做?

你係邊個位損呀?
如果係腳睜位, 你去買對scholl 貼响對鞋嘅腳睜位嘅膠貼, 好好多架! 因為我arm arm都係買左對新鞋著到腳睜起晒水x, 貼膠布行兩步就luck! 跟住貼左膠貼之後就無起水x啦, 仲好舒服tim, 你試下啦!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Re: 如果買咗一對唔算平既新鞋, 但係著咗一次已經好痛, 你哋會點做?

我會久唔久先穿一次,還會在刮腳的位置貼定膠布。如果不是涼鞋的話,穿番對絲襪,就唔刮架啦。

新皮鞋多數刮腳,尢其係真皮!

等待驗證會員

個陣我對漆皮又係腳眼位"挖"腳, 跟住我不停咁"屈"個位, "屈"到佢軟晒, 就ok 舒服晒!

公爵府

2019新春慶豚圓

男爵府

就是我 N 年前的 case :-(

買左對 ninx wext 既鞋 ($8xx), 刮到亞媽都唔認得. 著左 2 次就無再著.

新鞋刮腳等同生仔咁痛苦 :-( :-(

子爵府

新鞋多數會有刮腳,不過,我都著過冇既.

伯爵府

我會著去一d行近既地方,著鬆對鞋...好似落一落街行咁囉,行街就唔著

侯爵府

Re: 如果買

咁貴, 死頂都要著, 我會每次著都痴膠布, 仲要恆量下果日要去邊先, 睇下要唔要行好多路, 唔使先著 (無非都係要著下對鞋又唔使著得咁辛苦

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我係銅鑼灣地帶做左對$400+漆皮鞋, 做時已經叫佢個鞋頭做闊D, 佢話無問題, 點知一著落好迫, 佢話著著吓會鬆, 好, 我即管試吓, 著果日真係比死更難受, 咁我咪拎返, 佢話幫我’圈”大佢, 過左一個星期返去試, 無改善, 佢仲話做鞋都唔擔保一定岩, 我咪話, 訂造都唔岩, 咁訂黎把鬼呀, 跟住攞對鞋走, 因為放係佢度佢一樣唔會幫我整. 之後無再著過就掉左
所以我而家係唔會再訂鞋.

洋房

我送咗2對過 千元 高跟鞋比賓賓, 因為實在痛到入心入肺, 唔想再 糟質自己, 唉, 痛到簡直想死.

我話平貴唔一定 = 舒服. 好多時D 貴鞋, 鞋型鬼甘靚, 但d 皮硬到死.

大宅

如果係對鞋硬, 我會搵野"dum"下佢, 等佢軟 d 鬆 d, 買左唔好浪費嘛

大宅

貼左膠布同試過整軟佢都唔得的話...會靜靜雞放埋一邊唔著囉.....

子爵府

就係咁樣我先覺得唔甘心, 因為根本唔只一對係咁, 嗰d鞋商又冇售後服務, 你痛死都係你既事, 究竟有d咩方法可以令d鞋商負上責任, 冇理由剩係由消費者承擔

barkley 寫道:
貼左膠布同試過整軟佢都唔得的話...會靜靜雞放埋一邊唔著囉.....

大宅

賣鞋又好難有售後服務喎
佢最多幫你試吓可唔可以將個鞋入便整闊小小咁啦
你買嗰時試過先買
咁又唔怪得人地嫁MA [quote]
bkmummy 寫道:
就係咁樣我先覺得唔甘心, 因為根本唔只一對係咁, 嗰d鞋商又冇售後服務, 你痛死都係你既事, 究竟有d咩方法可以令d鞋商負上責任, 冇理由剩係由消費者承擔

[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

子爵府

好多鞋喺試既時候都唔會試倒痛, 通常要著住行約20-30分鍾, 先開始嚟料架.

22182218 寫道:
賣鞋又好難有售後服務喎
佢最多幫你試吓可唔可以將個鞋入便整闊小小咁啦
你買嗰時試過先買
咁又唔怪得人地嫁MA [quote]
bkmummy 寫道:

子爵府

我會唔著架la.....

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係,不過我係會放係公司著,得閒就著佢行吓得佢鬆啲
susanpang 寫道:
我會著去一d行近既地方,著鬆對鞋...好似落一落街行咁囉,行街就唔著

男爵府

如果對鞋刮腳,可能係每個人的腳踝高度都不一致﹝每個人內外側的腳踝高度也不一樣﹞!所以如果是腳踝處因摩擦破皮疼痛的話,表示此雙鞋除製作上有問題外,另一方面可觀察是否是因為自己的腳踝太低的問題,如是此問題可將鞋墊後跟部加高可改善!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如果對鞋無得救,我唔會著,幾多錢都好,對腳痛真係好難行架!所以我買鞋多數試到好岩先買,或者鬆少少唔好太貼!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
BNO 續期 ... 2 3 4 5 6 .. 11