跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇諗過幾時做婦科檢查?

最近都見到唔少有關子宮"基"瘤�"子宮內膜移位"嘅文章,我身邊都幾個friends"中招",要做手術割咗個瘤,攪到生仔大計都要延遲....你地有冇諗過幾時會check下?我每年11月都會去家計會,依家諗緊駛唔駛早d做?

大宅

Re: 有冇諗過幾時做婦科檢查?

大宅

我做完產後檢查醫生都話我個子宮大正常1倍屬於子宮內膜移位, 佢建議我1年檢查1次, 同埋keep住食避孕藥直到再想生為止~~

別墅

我都有做檢查, 動作就系甘簡單

大宅

我往時都係年尾去私家度檢, 不過今年都想早D..
應該呢一兩個月內去檢查囉 !

男爵府

tammy104 寫道:
我做完產後檢查醫生都話我個子宮大正常1倍屬於子宮內膜移位, 佢建議我1年檢查1次, 同埋keep住食避孕藥直到再想生為止~~

tammy104,好彩你唔係好大件事,諗諗下都係早d做檢查好.....各位媽咪,你地都要留意喇! ?-(

別墅

我想問你地講檢查,係咪產後約6weeks之後做

洋房

My doctor asks me to do the check up 6 months after giving birth.
pwypaulina 寫道:
最近都見到唔少有關子宮"基"瘤�"子宮內膜移位"嘅文章,我身邊都幾個friends"中招",要做手術割咗個瘤,攪到生仔大計都要延遲....你地有冇諗過幾時會check下?我每年11月都會去家計會,依家諗緊駛唔駛早d做?

大宅

好媽媽勳章

我生完個半月醫生已經幫我做左婦科檢查lu...等下年先再做

大宅

yes
but i have to see doctor again because my period coming irregularly!!
[quote]
bigbebe 寫道:
我想問你地講檢查,係咪產後約6weeks之後做
該用戶已被刪除

大宅

子宮大細要照us(在陰道內照果種)先知,所以你唔好擔心,檢查

首頁

尾頁

跳至