夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

好媽媽勳章

有嘢想講咪入嚟傾吓、、、、、、、、野蠻人上

男爵府

Re: 有嘢想講咪入嚟傾吓、、、、、、、、野蠻人上

我有家庭壓力呀!!好唔開心我覺得我只是家中的工人,日日24小時on call,冇假期 :-( :-(

男爵府

Re: 有

你同mar

洋房

去一片綠綠如茵既地方....個人就會冇咩壓力
仲會感覺到好輕鬆好舒服......
或對住個海望一望再回首一下...D壓力又會減小D......
呢d都係唔使洗既減壓方法.....

但有d人就鍾意去做下按摩等等.....

男爵府

[quote]
chapman媽 寫道:
你同mar

男爵府

may2902,

唔好唔開心啦,你囝囝咁得意, 我睇見都開心啦!! :lol: :lol: 不過三個小朋友又真係好辛苦,可否請鐘點睇住小朋友三幾個鐘,你咪可以出街街行

男爵府

may2902,
我睇左你三個小朋友的相,全部都很得意,大仔個樣好似好董事咁,要做

男爵府

[quote]
chapman媽 寫道:
may2902,

唔好唔開心啦,你囝囝咁得意, 我睇見都開心啦!! :lol: :lol: 不過三個小朋友又真係好辛苦,可否請鐘點睇住小朋友三幾個鐘,你咪可以出街街行

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

roccomami 寫道:
家庭壓力、工作壓力真係要揾辨法舒緩吓!!比D意见

rocomami,

我想"哩埋"得唔得?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

mclam 寫道:
[quote]
家庭壓力、工作壓力真係要揾辨法舒緩吓!!比D意见

rocomami,

我想"哩埋"得唔得? [/quote]

hi,mclam:

why

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

做乜要野蠻人上?
我都好大壓力呀,C6有頭威冇尾陣,平時好要搞我唔想搞,
好啦連搞兩晚,今日掂下手仔啫諗住挨住佢睇TV,驚驚青青
好似強姦佢咁,又話癢左話"唧",正一眼闊肚窄

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我諗起"做到我瓜都未做得完既家務", "日日同我撐到恆既野蠻女", 我就想"哩埋", 可惜, 呢兩樣野我撇極都撇唔甩!! :-(

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

禁止發言

好媽媽勳章

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

mclam

揪D時間做吓part-time,妳實在太苦悶。
咳好番未呀!!!![quote]
mclam 寫道:
我諗起"做到我瓜都未做得完既家務", "日日同我撐到恆既野蠻女", 我就想"哩埋", 可惜, 呢兩樣野我撇極都撇唔甩!! :-(
[/quote]

以前都有去社區中心做義工, 後尾個度換左人, 都冇再去lu。其實我唔係苦悶, 不過我冇做人老婆、阿媽既基本條件(做家務同埋湊女), 唔知點解, 我真係勁憎做呢兩樣野!?唔係冇人睇阿女, 我真係想出去做野, 求其打份工, 都好過係屋企。我真係好矛盾, 以前返工個時, 成日想唔駛做, 返屋企湊女。家陣冇做野7年, 日日都對住咁刻板既生活, 個人越黎越"where", 我真係怕自己會變左一pat"爛泥"。加上阿女開始大, 成日有自己既主見, (其實佢有主見, 係冇問題, 如果佢自己識照顧自己, 就梗加冇問題。), 可惜, 佢次次都係, 做親野都係要我執手尾, 我真係好厭倦。 好多mummy覺得湊小朋友係樂趣, 但係我覺得係苦事, (細個時成日湊細妹, 湊到我怕。), 唉!呢d生活幾時先捱完?

d 咳仲未好呀!喉嚨成日都好"痕", 已經中西醫都睇勻, 有冇好既良方介紹?

年頭胃痛左幾個月, 好返冇耐, 又咳, 病呀!!!!!你幾時先肯離開我呀?
:-(

男爵府

首頁

尾頁

跳至
熱門主題