產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

有沒有19週醫生照完話係女後來生了仔

剛做完中期超聲波各位媽咪請俾多啲意見thank you

大宅

Re: 有沒有19週醫生照完話係女後來生了仔

18weeks,好明顯有姑姑,我老公開心到飛,奶奶笑到唔見眼,我老公仲話母憑子貴,我要幾時開冷氣都得, 好偏心
不過下星期覆診可以再make sure,若果sure係女,我老公話問番c+退錢wor

大宅

所以照咗, 都唔好問喺仔定女, 只要健康就算了.
因為我舅母都是同一case. 佢唔止19wks, 喺6個月去廣華照, 醫生話比佢知喺仔, 當晚還告知整個男家家族聽, 點知生咗出來喺個女. 好彩我阿婆阿公已經有17個內外孫, 1個外曾孫. 所以都有甚麼所謂. 已經習慣. 只有舅母唔開心咗一天(聽我阿媽講).
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

男爵府

BK Milk勳章

男爵府

BK Milk勳章

是否有3点就是女?醫生話九成係女廣華醫院照結構性超聲波,請各媽咪俾多啲意見給我,我好唔開心因我奶奶勁恨仔.

伯爵府

我嗰時照,係好明顯有bird bird喺度,個e生仲放大比我睇 其實仔係好容易睇倒ga!

大宅

Many mothers looking forwad to have a baby boy, but girls. As long as BB is healthy is good.

Don't put much pressure on yourself becos of your 99.

I had U/S at Kwong Wah also, they confirmed me it's a boy and C+ also confirmed mine is boy. I think no error here.

Cheer Up!
你有上天堂的把握嗎?

大宅

wingwingbb168 寫道:
是否有3点就是女?醫生話九成係女廣華醫院照結構性超聲波,請各媽咪俾多啲意見給我,我好唔開心因我奶奶勁恨仔.

bb 唔為奶奶而生o家, 真係最緊要健康

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

JINGJINGMAK 寫道:
[quote]
wingwingbb168 寫道:

bb 唔為奶奶而生o家, 真係最緊要健康 [/quote]

同意, 我一向都好恨生女, 但我馱緊既係仔! 其實o係成個懷孕既過程, 要做咁多檢查, 過完一關又一關, 心理壓力真係唔細, 我覺得其實生到一個健康正常既bb已經係一個恩典, 生仔生女都已經變得唔重要!

洋房

係呀, 我都係噤話. 生仔生女有乜所謂呀! 都係自己骨肉, 最緊要係佢健健康康. 反而將來的教導及培育仲緊要. 宜家好多女仔都叻過男仔啦. 只要佢做個有用的人, 可以自己照顧自己. 已經好足夠. 有BB真係上帝好大的恩典 . 不是每個人也可經歷做媽媽的. 好好享受這過程啦, 不要給自己太太壓力, 我相信如果你唔開心 :-( , BB會感受到的, 她也會和你一樣不開心喇.

大宅

其實如果係男仔應好清楚架, 正常e生如果有經驗, 就唔會係 19周照結構性都睇成係女.

d人一知我個係男b, 就好自然以為我地會勁開心, 我都會好平靜地回應都係一樣架. 事實上我同屋企人不嬲覺得男女平等, 男b 女b 都好, 最重要是健康地長大, 如果係女仔第時仲會照顧屋企人多d, 我身為一個獨立女性, 又可以身教, 有咩唔好 ! 男仔d成長 我自問就唔多知, 反而要靠佢老豆身教 多d啦. 對我來說, 早d知阿b 性別, 唯一用處是買衫同用品可以就下色.

首頁

尾頁

跳至