美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我用完3.1焗油,個頭洗極都咁笠?

即頭係剛剛洗完頭,呢個抹乾水就即笠,我9號焗既,我巳經日日洗頭架啦,到今日都係咁,頭頂好似搽咗d花生油咁點算?我係係呢到見到其他人話好用我先走去買,重$100添,有冇人用完好似我咁架?help :-( 我個頭好似成個乞丐咁呀,嗚 :-( :-( :-(

大宅

Re: 點解我用完3.1焗油,個頭洗極都咁笠?

Me too!
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

大宅

你係唔係搽左係頭頂d頭皮處, 如果係就好麻煩, 要洗好耐先至得, 我係saloon處做個髲型師講, 好多人唔小心搽在頭度, 你試下去saloon處問問, 或者佢地有方法洸, 記住下次用只係搽在髲尾度呀 !

伯爵府

我無問題bor!
用完d hair好似輕咗就真

沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

複式洋房

請問「3.1焗油」邊度有得買 & 幾錢?

Thanks!

大宅

用了一次,我都無問題.好正!
我是將個頭烏低,將焗油向下搽!

大宅

我都是將個頭烏低,將焗油向下搽,但都係好笠,有冇人知有咩辦法洗走d油呀,嗚~~~我依家連街都唔敢去,成個乞兒婆咁呀,嗚~~ :-( 我想試下用洗潔精,你地話得唔得呀哪?

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

I had the same problem too when I used the 3.1 last 2 weeks. But is not serious as you. It's back to normal after I washed my hair. I asked the sales lady and she suggested me to use 1/2 bottle each time. It may be too rich for some people. For those who has the very very dry and thick hair. They can use all each time. One more thing, don't put it in the hair root.

禁止訪問

大宅

:-( :-( :-( 我依家點算呀? :-( :-( :-(

大宅

dream dream,
Try to buy/use the shampoo for oily hair and wash yr hair daily and don't use conditioner. Use a lot of shampoo each time. Hope this can help.

大宅

Wnnieng
我本身巳經用油性shampoo架啦,我頭頂油髮尾乾,最麻煩就係我呢種,冇辦法啦,一陣就用洗潔精洗髮根睇下得唔得.

伯爵府

伯爵府

你地最後有無用埋橙色果支ar?

橙色果支唔可以同3.1 (3支)一齊用ga, 要after 1 week先用 (單獨用的!)

大宅

我末用,唔敢用

大宅

dream-dream, 洗潔精? 想清楚呀!

V-Square,
I haven't used the orange one immed. I just use it as the conditioner everytime I wash my hair but I don't know it can only be used after 1 week of the treatment. Should I use daily after 1 week?

V-Square 寫道:
你地最後有無用埋橙色果支ar?

橙色果支唔可以同3.1 (3支)一齊用ga, 要after 1 week先用 (單獨用的!)

大宅

Put a hat or clip your hair. Then go to the nearby saloon and ask for help. I mean ask them to wash away the oil.

複式洋房

april28 寫道:
請問「3.1焗油」邊度有得買 & 幾錢?

Thanks!

點解無人答我架,我係唔係太out?

:-( :-(

大宅

我老公係元朗買$100
另外有人話女人街有得賣,好似$8x

首頁

尾頁

跳至