產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽媽經常有念珠菌?????

我差唔多20weeks啦...乘日有念珠菌,其實我未大肚都乘日復發..現在大肚比之前總麻煩..又痕又痛..有冇媽媽像我這樣的程況???有咩葯可以幫到我..又有咩辦法唔好再復發..請指教...... :-( :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

Re: 有冇媽媽經常有念珠菌?????

大宅

我0岩0岩有果時生過一次~之後睇過醫生佢比左d藥膏我,幾日就好番了~到而家都冇再發過...
最緊要保持清潔~

大宅

喬_媽_媽 寫道:
我差唔多20weeks啦...乘日有念珠菌,其實我未大肚都乘日復發..現在大肚比之前總麻煩..又痕又痛..有冇媽媽像我這樣的程況???有咩葯可以幫到我..又有咩辦法唔好再復發..請指教...... :-( :-( :-( :-( :-(

睇醫生啦∼我都係成日有,但我唔知我食個隻藥岩唔岩你,我係一個月先食一次,就唔會有,通常 m 前一兩日食,有左之後食過一次,就無復發囉..雖然醫生話可以食落去,但我無食呀!保持乾爽就得,坐完月補過,身體好左就唔會成日有的

伯爵府

好媽媽勳章

去睇醫生啦,我之前都有,只要話比醫生聽你有左bb佢就會開藥比你啦
我之前去藥房買果d藥成50蚊一粒(室藥)都無用,後來去睇醫生都係160蚊,有3日(室藥),又有藥食,又有藥膏,仲有沖涼液添... 所以自己買唔抵同危險

大宅

請問有甚麼病徵的

別墅

會有較多分泌,可能有時會黃黃地(嚴重d時)癢癢地,如果陀bb時有一定要同醫生講,特別係會順產既媽咪,生bb時,bb會經由產道出,bb好易受細菌感染架 真係唔係講笑架
KY 寫道:
請問有甚麼病徵的

大宅

因大肚血糖會比較高,好平常!首先提自己唔好食甜野,第二,修剪陰毛,唔好穿緊身褲或底褲(牛仔褲不緊身都唔好)最好穿裙,要穿透氣底褲,下体可以爽D,所以唔好用護墊,去完小便要用tissue由前向後抹乾,早晚"失"藥+藥膏!一般7日就好番!

首頁

尾頁

跳至