心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

淨係想你地呢一世都唔好再搵我

問題係咁嘅,我同我老公雖然未正式離婚但係已分開5年多,由我個囡滿月多dd就分開,(因為男方有第三者)咁多年我都係自己湊大個囡,我個囡見男家個邊人五次都冇(包括囡囡爸爸),其中有好多原因令我當日好憎佢地,例如囡囡爸爸當初答應每月比$2000元生活費個囡,但係比過一次$1000我咁大把(其實我一d都唔希罕),老爺當年當果個女人係媳婦,係我面前有讚冇彈,我當日嘅感覺自己好似外人,我大肚嘅時間,老公不衹一次明示或暗示我個肚唔係佢,分開咗仲要比果個女人中傷,話我個囡係七星女(如果38週都叫做係七星囡我冇說話好講)仲有其他我都廢事講,早幾日,囡囡個細姑媽係美國返香港打電話比我,
第一句問我有冇時間,我話咩事,佢話佢老豆就去,叫我帶個孫返去比佢老人家睇吓,我就答佢:我唔去。佢就話:大人嘅事唔關老人家事,想老人家去得安樂d,我就好大聲答佢:我唔會去。佢根住就話:如果你覺得去咗安樂d你就去探吓佢,如果你唔去你會唔安樂。之後我都有同個囡講,問囡囡去唔去,囡囡話:唔去,唔想去。
好老實我自己用了五年時間去忘記傷痛,我對佢地根本已經冇曬感覺,甚至唔記得有佢地存在,但係我唔會唔安樂,每一晚我都好安樂睡覺。淨係想你地呢一世都唔好再搵我。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 淨係想你地呢一世都唔好再搵我

大宅

既然佢地當個女人係媳婦,就唔好再搵你啦
agree
魚生 寫道:
撐你!唔好去! :-x

子爵府

比我會同佢哋斷絕來往!但佢家人點解會咁對你嘅?

大宅

applefei:
我都支持你 唔好去,佢地盡過咩責任呀?死左都唔會令你唔安落啦,你都話你老爺只當果個第三者係新抱,如佢係有當你個女係孫,一早就話想見啦,洗乜宜家先黎見呀,佢都唔話下自己個仔做乜唔養你個女,佢地果邊根本無人有權話你添啦,仲話你唔去會唔安樂,問佢地係米唸多左
sorry~我太激動喇,因我都試過咁,我死都唔肯去,佢地連我個女個名都未記得,好意思叫我同個女去...我無去仲比我個女既阿

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

冇錯, 我都撐你!!! :wink:
既然係佢地不仁, 對佢地不義也絕不過份!!
下次唔好再接聽佢地既電話啦, 一聽到係佢地就立刻 cup 線, 費事令耳朵受罪

珊瑚宮

好媽媽勳章

佢哋都痴孖根嘅,再生時又唔見,到就C 先話要見吓個孫女 :tongue: :tongue: 踩佢都傻啊

侯爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

魚生 寫道:
撐你!唔好去! :-x

我都撐你!!!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

別墅

絕對唔去.

再打黎唔聽,又或者聽左就話:你唔打黎我就安樂喇!
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢家人都shot架,自私到暈. :tongue: 咩叫唔安樂呀?佢地咁對您,唔安樂係佢地就真.
佢地仲咁C厚面皮打比您既? 睬佢都傻...

侯爵府

FA8866 寫道:
佢家人都shot架,自私到暈. :tongue: 咩叫唔安樂呀?佢地咁對您,唔安樂係佢地就真.
佢地仲咁C厚面皮打比您既? 睬佢都傻...

咪就係!!

我地支持妳架,一於唔好去,
妳同囡囡要開開心心咁生活,唔好再諗以前既野!!

大宅

支持你!!!!
唔駛理佢地,唔想去就唔好去~~

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

彩佢有味啦
再打黎都唔好聽
如果可以, 改埋電話, 搬埋
咁就真係搵你唔到囉~~

公爵府

彩佢地都傻啦...緊係唔好去見佢地啦,無事就唔會搵下你地...最慘連你老公都係咁 而家有事喇...就話要見最後一面...哩d咩道理呀 你個咩姑奶重要講到你唔去就係你唔o岩咁喎

大宅

佢地再搵你,你話佢打錯,即刻cut線

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

唔去, 等佢去得唔安樂~
仲有之前你老公同果個女人都明示/暗示話你個女唔係你老公生, 咁即係唔關你事啦

仲有去到咪盞要見到其他人的面色. 難得你女女都話唔去嘛~~

既然都分開左5年, 為何不直接離婚, 一了百了??

伯爵府

applefei ,

佢地都神神地架, 我唸系佢就去, 唸起對你地唔住就真, 系佢個心唔安樂, 驚落到去見到祖先唔知點交代吓, 理鬼佢, 去到咪仲衰, 見到d你唔想見的衰女人同賤男人, 見到佢成家人, 你會開心嗎, 佢地人強馬壯, 你就勢孤力弱, 做mud鬼要比佢見, 最好佢地成世內疚, 但佢地會嗎, 仲要搵個2打6聯絡你, 冇誠意, 仲要嚇人, 要見個孫, 有冇陰謀架, 叫佢算拉. 佢再聯絡你, 你叫佢因住雷公辟, 當初咁樣講個孫..

繼續好好生活, 唔去你絕對冇錯!

sky

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

比著我, 我都一定唔會去, 我唔會唔安樂, 因為係快死的人對我唔住。話我小器都可以。唔去。

首頁

尾頁

跳至