跳至

首頁

尾頁

大宅

氣管唔好咳得好勁,睇左幾次醫生都未好,有咳水,夜咳水,鼻水藥,消炎,仲有藥丸,都唔好,点算????

大宅

貢獻勳章 環保接龍勳章

回覆:Na.Na 的帖子

係咪食得太多西藥燥熱呀?試吓煲啲順氣潤肺湯佢飲喇。或者如果你睇同一個醫生的話,都可以試轉睇第二個。

大宅

我對仔囡又係氣管唔好,食好多西醫,依架仲要有埋部藥用霧氣機係屋企standby,有時食西藥好耐都唔得,我會比佢食位元x既蛇膽川貝,有時食1,2次就ok,我會早晚一枝比佢食,另外會比佢食海天x既川貝枇杷膏,好似龜令膏咁,夜晚比佢食一半,你試下得唔得呀!

複式洋房

回覆:咳得好勁連續睇幾次醫生都唔得?

囝囝每次咳同傷風要睇好多次醫生,醫生話佢鼻敏感同氣管敏感,要keep住食青蛙仔。冇計,由我大肚到而家,隔離個地盤仲起緊樓,真係連窗都好少開,我諗要買部空氣清新機先得啦!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個女都係咁...睇極醫生都唔得.咩都試過哂....唉
佢就半夜咳得勁D, 日頭無咁勁...

大宅

畀面勳章

我女之前都係,又咳又洗鼻水。睇左好多次醫生,都試過轉過幾個醫生都睇唔好,食左成個月藥,之後有燒去醫院睇急症,照x光話有少少肺炎,即入私家醫院。
個醫生話其實俾佢咳出嚟仲好,不停俾藥佢食仲唔好喎,攪到發唔到出嚟積住係裏面仲唔好喎醫生話。
不過咳得太耐就要小心d ,原來小朋友好易肺炎架。

大宅

引用:囝囝每次咳同傷風要睇好多次醫生,醫生話佢

原帖由 Pato2010 於 13-01-24 發表
囝囝每次咳同傷風要睇好多次醫生,醫生話佢鼻敏感同氣管敏感,要keep住食青蛙仔。冇計,由我大肚到而家,隔 ...
同你情況一樣呀,我就發顛

別墅

我個仔最恐怖果時,一星期睇左四個兒科醫生!諗起都想死

大宅

介紹你地去東華醫院睇朱醫師,佢用兩星期時間醫好左我個女既氣管敏感呀

大宅

回覆 campbell 的帖子

請問,係咪中醫呀?收費係点?要点約?

大宅

120蚊包兩劑,算係好大眾化了,打去東華醫院中醫部約專科啦

複式洋房

囝囝每次咳同傷風要睇好多次醫生,醫生話佢鼻敏感同氣管敏感,要keep住食青蛙仔。冇計,由我大肚到而家,隔 ...
帶囝囝去睇另一個醫生,話佢有輕微哮喘,要keep住食薬,攪番好個肺同氣管

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

醫生都話我囝囝氣管敏感,又係食青蛙藥不過食咗真係好好

首頁

尾頁

跳至