夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解次次同老公鬧交都為左99???

每個星期五,星期日,都要返6299度食飯,過夜...今日落狗c,話左唔返,8:30打黎,話唔記得左,叫我地即刻返去食....我老公已經返到屋企留下,我餐飯煮好左一半,bb未食奶,未沖涼......咁都應承返去?????!!!!!!

結果....去到6299屋企,bb遲左個幾鐘食奶...我地十點先食飯...99仲要成餐飯粒聲唔出.....

如果99同我都跌左落水,我老公一定會救99唔救我!!!!!!
唔知99同bb跌左落水,佢會救邊個????

複式洋房

Re: 點解次次同老公鬧交都為左99???

係我..死都唔返

男爵府

咁又差d喎,比我都唔返喇,
你話無煮飯都算,煮到一半,我就點唔返,
仲要咁大雨,呢d老人家都唔諗下d後生,
我99同阿媽都唔會咁免強要我地返去,反而係我要定時見佢地。

複式洋房

如果係我,我一定唔會再返去食飯...............
叫我老公一個人返去.

:-o :-o
該用戶已被刪除

別墅

我都係唔會返, 叫老公自己返, 因為呢d 天氣咁差, 一出一入, bb 好易病, 我就試過天氣唔好都照樣帶佢出街, 結果就咁就病了, 我都唔知幾內疚 :-(

大宅

比我一定唔返去62、99度食飯,我自己餐飯都煮到一半啦!仲乜仲要返去食?最重要係阿B未飲奶、沖涼…加上落大雨,我更加唔會返去,阿B淋濕咗、病咁點算?點解要為咗一餐飯而冒險?
仲有其實我覺得你唔應該諗99同你跌落水,你老公會救邊個?咁只會令你越嚟越唔開心,就算答咗你咁又點??最重要係你老公個心有你就得!!

男爵府

叫佢自己一個返, 我一個人係屋企食都無問題, 仲可以食埋佢個份添, 做人要有原則, 唔係你d後生就俾d老野點到陀陀令啦....

禁止訪問

大宅

點解天下老公一樣黑.. ,我個c6最叻話人地一等要主比你食呀....(我想返呀,我唔恨食c6為左唔駛錢)

男爵府

畀面勳章

凡事都會已BB行先,天氣唔好又落9c,帶著BB走來走去好危險,而且BB未食奶和沖涼,所以我會唔返去.

大宅

我地以前吵有9成都係因為我99, 不過吵左咁多年, 學精左, 我99一電話到, 我一睇來電就pass比老公自己聽, 有咩叫佢同佢阿媽自己講, 而佢阿媽都係要面子同錢. 等個老公自己去handle. 而家冇咩嘢吵, 因為要吵既, 佢地已經自己吵, 真係燒到我到, 我就溜..... 不過而家我老公都好精, 佢電話都唔接, 如果個仔接左, 通常會叫我聽 :-( :-( . 好彩之前電話公司話我屋企電話線壞左, 要緊急幫我整, 我即刻同電話公司講, 唔急唔急
該用戶已被刪除

複式洋房

你估我好想返去咩,但佢地要我地返去,都因為想見個bb....
如果我唔去,老公就會帶bb返去,佢地第二朝唔肯放bb走點算 :evil: 仲要驚佢地唔知又俾d咩野bb食(佢地試過俾榴槤bb食架)!!!!

老公夾係中間係好慘,我都知,但我覺得今次我地有足夠理由話唔去囉....雖然老公收到電話時只係番到屋企樓下,未知bb未食奶未沖涼,就咁應承左返去,但應承左都可以打番電話話唔黎得掛....

我覺得62同老公都係怕左99咁,乜都就哂佢,因為唔就佢就會發皮4,有排煩....我都會發皮4架,但我都知道老公好慘,所以我會心軟.....所以老公就選擇順99意,寧願之後諗辦法氹番我......

每次鬧交鬧到好唔開心,都係因為99.....我話過,以後我都唔會同老公嘈,因為我會直接搵99嘈!!!!!!!!!!!!!!!!!!

子爵府

好媽媽勳章

其實落雨返去你奶奶到食...你可能覺得bb未食奶...未沖涼...又落雨...唔想去...但係係你老公既立場...佢知道落雨係麻煩...但係有傘...bb點會淋親...未食奶...可以去到先食...餓一陣唔怕...未沖涼...未返黎先沖囉...再唔係既...唔沖一日囉...呢d所有野佢唔會覺得係一個問題...正如係你老爺同奶奶角度黎講...呢d都唔係問題...每個人諗法唔同...唔好為左奶奶成日鬧交...佢地想見bb...係因為鍚佢...如果佢地唔鍚佢...見都唔見...咁你咪又係唔開心...其實係你生活裏面...奶奶老爺只係你老公既父母...對你黎講...只係外人...同老公為左奶奶而嘈...係唔值得...同埋你成日諗...如果你同奶奶跌落水...你老公救邊個...其實你諗黎都無用...呢個問題你老公唔會答你...因為講個答案出黎...個答案未必係你想要...講真話...你可能唔高興...講假話...你可能又會懷疑...而且...你奶奶可能識游水呢...唔駛你老公救呢...所以唔好再諗呢個問題...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

其實"跌落水"只係打個譬喻....我只係覺得,老公會以佢屋企為第一,我同bb只係第二....就好似用錢方面,佢大半份量都係用係佢屋企既開支+公佢地層樓,我地的生活要好慳....bb出年要讀書喇,老公已經諗住搵間有政府資助0既幼稚園就算,因為無錢,完全無諗過搵間好d但要貴d 0既私校....

Hi onon1022,

你0既諗法其實我贊同架!!!好多時我都會自我中心,無諗過人地點諗.....但同樣地,99亦一樣係自我中心,佢何曾顧及過我地0既感受呢??

男爵府

係呀.....落咁大雨仲返????????????????

唔通你地有砵砵車??

要返佢自己一個返囉....不過我老公通常都會趁我唔係屋企....收夜...返工...就靜靜雞有佢返99度.....

複式洋房

都話無錢啦,仲邊樹會有砵砵車.....撘的士都無$$$ :-|

大宅

愚孝喺人知常情, 但我覺得喺你無立場又不堅定, 比個c9講多兩就順服了. 這樣會比99或你c9感覺喺一個立場不定. 甚麼都得, 他日十號風球都要你返去呀. 你可以理人感受, 但人地喺唔會理你感受. 所以許多事你要表明你的意願. 但唔喺叫你同c6嘈咬, 只喺講道理.
當時你喺煮緊一半飯餐, 只喺你唔堅持, 你當時要表明立場, 己經煮咗飯, 或外邊大雨, 或小朋友未未完吃或手頭上工作. 有時候在某些情況企硬喺有必要囉. 最終個句講理道.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至