跳至

首頁

尾頁

大宅

你地既BB有無揀人抱??

我囡囡好衰架, 揀人抱架, 平時係我媽咪湊佢既, 佢一扭計就要婆婆抱佢, 其他人抱佢都唔肯, 會狂CRY ......
但係如果我帶佢出街 OR 返自己HOME, 佢就會肯跟我, BB咁認人, 有無D咩方法解決呢??

大宅

Re: 你地既BB有無揀人抱??

如果我個囡見唔到我就無問題, 邊個都可以抱 但係佢一見到我就喊住要我抱 :-( 邊個都唔"根" :-(
Cherry豬終於

男爵府

仔仔又係見唔到我就無問題,一見到就要我抱~~~~
但之後去返其他人度又可以抱一陣~~~~
現在我同爸爸抱也可~~~咁就可以輕鬆一點~~

大宅

你係咪全職媽咪黎架??

musicsheep 寫道:
仔仔又係見唔到我就無問題,一見到就要我抱~~~~
但之後去返其他人度又可以抱一陣~~~~
現在我同爸爸抱也可~~~咁就可以輕鬆一點~~

民房

Hi 我係新member,我個BB快6個月大,有揀人抱。但夜晚就一定要我抱 :-P
:-P\ :lol:

大宅

有啦 在婆婆家,婆婆抱,出街及自己家,我同爸爸。有時好d,比人抱時望我同爸爸反應

複式洋房

唔俾未見過嘅人或者嫲嫲抱 (唔知點解)

不過, 我想bb一定要我抱, 但係佢又冇

複式洋房

我囝囝個個都肯比抱,even我或者我老公唔係佢嘅視線範圍內都可以,可以話個個都"根"ga,但當然係我哋識嘅人啦。

別墅

我個女都揀人抱架, 尤其是係自己地頭(屋企), 只係俾屋企人抱, 其他朋友來想抱佢, no way!

大宅

大宅

大宅

有呀,我比較少番外家,佢而家唔俾公公同舅父抱呀

大宅

winga_li 寫道:
有呀,我比較少番外家,佢而家唔俾公公同舅父抱呀

我囡囡啱啱相反, 係外家多, 反而奶奶同叔叔抱就唔多肯

大宅

bb佢現在只可以我&爸爸, 保母媽屋企人抱~~
其他人一抱就喊~~

大宅

錯誤~~

民房

我想問你地幾多個月BB想識揀人抱

大宅

別墅

我個囡都要揀人抱,佢4個月開始啦,夜晚想訓覺果陣就一定要工人姐姐抱,就連我、爸爸同嬤嬤都唔得呀。
不過琳琳豬果日訓得夠,任何人抱都可以架,但係每次都會望下邊果抱緊自己(除左我地四個),如果個果人抱得佢舒服,佢就無問題。但係唔舒服就....... :-( 。
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

大宅

有 ....

係跟工人, 我 & 老公

外家o既都可以抱一陣

有次我去 toilet 叫 99 抱住先, 一過手就喊, 喊到我返o黎, 99 話佢唔舒服喎, 但一過我手就即刻收聲, 99 用好無奈o既眼神望住我

大宅

我想問你地幾多個月BB想識揀人抱

4個半月(發現,可能仲早已經係)

首頁

尾頁

跳至