產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解我生完之後開始腳腫, 腫得好利害啊!!!

我5月29日開刀生, 生完隻腳即刻開始水腫, 重越來越腫添. 行路都有d辛苦, 請問各位媽咪是否有類似情況?? :-(

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 點解我生完之後開始腳腫, 腫得好利害啊!!!

我生第2胎時都有類似問題,但我係順產唔係開刀。
追溯番原因,係因為我99整埋好多又咸又重味o既飯送俾我食,當我一停食佢d野後,一日後就冇再腳腫喇。
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

2021勳章

食得清淡啲腳腫情況就會好轉架啦!

男爵府

我都係呀, 生完第4,5日開始手腫腳腫(反而生之前無腫).. 之後我去睇幫我接生個醫生, 佢俾d藥我食完就無事啦~~你去睇下醫生啦

大宅

好媽媽勳章

tsznok:

我都係呀, 不過就唔係99, 係我呀媽咪 !

tsznok 寫道:
追溯番原因,係因為我99整埋好多又咸又重味o既飯送俾我食,當我一停食佢d野後,一日後就冇再腳腫喇。

大宅

好媽媽勳章

tsznok:

我都係呀, 不過就唔係99, 係我呀媽咪 !

tsznok 寫道:

侯爵府

我順產生完都有腳腫番, 不過又係'浪'高佢黎

大宅

我都係呀!生完隻腳腫得太利害—而且按下去還有點痛,
跟住去睇西醫,醫生話我骨膜炎,
佢就開了d去水同消炎藥俾我喇!

大宅

好媽媽勳章

446948 寫道:
食得清淡啲腳腫情況就會好轉架啦!

agree, 我咯陣都係咁呀!!!

首頁

尾頁

跳至