家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

翡翠滕器的組合床

我想買翡翠滕器的組合床(丁字床,有上下格床,樓梯係櫃桶那款),但要買$3580,同埋我房size太小,套組合床可能要縮少半吋,我問過sales話要加$350,咪即係要成$3930,會唔會太貴,唔值咁的價錢

男爵府

好媽媽勳章

Re: 翡翠滕器的組合床

我都想訂呢款哦!不過係L型

嗶....原來咁貴架???
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係咁貴架, 普通傢私鋪都要, 不過縮細都要加$$ 就過份左少少

大宅

通常佢地一個尺寸大批訂做, 你要縮細即是為你一個人訂做, 佢實加你錢啦!

洋房

價錢差不多啦!依家叫做廉宜咗!5年前我訂造這款床,價錢好似3500至3600左右,我只不過將佢display出嚟嘅款由書檯改為層板衣櫃,金額即加到要成$5600,就算縮小都叫訂做,如果你決定要嘅話,不如索性要更改埋圖案花紋,因為度間尺訂造,起碼都要用成5至7年,好似我咁,家庭成員多咗,換大屋又無能力,依家間屋負資產,賣唔到回成本,惟一有能力做嘅只有訂做家俬迎合自己需要,我將成間房改頭換面!之前有同事話翡翠同其他家俬舖競爭,價錢降低,品質亦降低,我未收貨時好驚,好彩收貨時,品質都算OK啦不過後來同事補充話原本係特X家俬, 前面樣好,不見人嘅部份就.........
軒軒 寫道:
我想買翡翠滕器的組合床(丁字床,有上下格床,樓梯係櫃桶那款),但要買$3580,同埋我房size太小,套組合床可能要縮少半吋,我問過sales話要加$350,咪即係要成$3930,會唔會太貴,唔值咁的價錢

大宅

好媽媽勳章

軒軒,
我同你一樣,又係想買呢款床,又係想縮少半吋咁上下,我仲想將上格床的圍欄加高(因我怕我仔會LOOK落床),咁係咪都係加$350呀?

大宅

我都係買左L型的,但係我將書抬改為電腦抬,再加長上下格床長度,都要$4600,但品質都幾好 .

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

不如行多幾間問人度尺做重好!
我舊年做左張上面衣櫃連小形書架連 2.5尺闊床連櫃筒o既床比囡囡都係 $2,980,我重要問完睇晒相畫埋圖比左訂之後多口問句 "床欄加高到 16" 唔加錢得唔得呀!",個老闆即時話無問題添!
講真,我囡囡張床放係鋪頭 display 個張一定係 standard 間格,但係我又要求多多,衣櫃入面得一塊層板好似唔多夠,掛o既衫又唔係太多,不如每個單門衣櫃加多塊層板,雙門掛衣櫃加一塊喇!重有係書櫃暫時都未有用,用黎放尿片雜物多,不如三格衣櫃你都加塊層板比我,等個櫃好用 d!以上o既要求老闆全部滿足晒我,重要送床黎個時比多兩小樽油我,驚我會撞花左張床要補油時配唔到 d 油咁就煩死•
其實以我多多要求又唔想比多錢o既人,緊係行多幾間問喇,所以唔好剩係睇一間o既 catalogue 黎決定係個間買囉•
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都買咗呢款L型組合牀,已用了差不多三年,但略嫌書枱上既書架位淺&唔夠高,其他都OK.
現在既價錢比我之前買既仲平咗,早幾年要差不多$4000.

大宅

好媽媽勳章

miriam,
請問你果張床係咪上下格床黎?你果間舖頭喺邊ga?要幾耐起到貨?
ths

複式洋房

其實我都有諗過係出面找傢俬舖訂做一模一樣的床,但又驚出面d傢俬舖信譽麻麻,出黎的貨品同我要求的有出入,又驚d木唔好,(我屋企個組合櫃用了年幾out左d蚤出黎,後未我老公周圍問朋友點解,先知原來當初傢俬舖冇油'力架',跟住自己油番先冇事),所以諗住翡翠滕器大公司,d木一定靚d,同唔會貨不對版

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

sammili,

我個張係上櫃下床黎架!
係荃灣訂做,記得好似三個禮拜起貨•

Miriam
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

丁字床又加價啦,之前來$3580,宜家加到$37xx,真係越想越唔抵,但自己編編又鍾意佢個款,唉

子爵府

According to today's newspaper advertisement, 訂做翡翠滕器的furniture have discount.

複式洋房

grawong 寫道:
According to today's newspaper advertisement, 訂做翡翠滕器的furniture have discount.

我打去問過啦,個sales話將佢地desige的傢私加長縮短不算訂做,無75折,仲要加$350

侯爵府

如果只係縮半吋,又不想加$350,可孝慮拆地腳線,我都係咁,只拆了一邊地腳線便剛好fit in。

大宅

好媽媽勳章

軒軒,
我今日問過翡翠滕器,我張床要縮短6吋,再將3呎床轉做2呎半床,佢計我$4030,跟住我講價,佢再減多$50,即$3970,但而家考慮緊,佢又問我有冇其他野買,話買多d平d......

複式洋房

如果比你地選擇,你會在外面傢俬舖訂造一樣款的組合床(價錢可平幾佰元,但可能d木冇咁靚)定係寧願比多少少錢,係翡翠買(有信心保證and d木一定係靚料)

洋房

我剛剛訂咗張丁字床$5800,因為想亞仔上得舒服和安全些,堂梯個款另外計要分開計($1380),(淨組合床$4420)不過可能加多個拉衣櫃,款項又改唔小,所以價錢都ok.

軒軒 寫道:
如果比你地選擇,你會在外面傢俬舖訂造一樣款的組合床(價錢可平幾佰元,但可能d木冇咁靚)定係寧願比多少少錢,係翡翠買(有信心保證and d木一定係靚料)

洋房

DEL

首頁

尾頁

跳至