烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

在工展買左智能養生機,可以製作甜品,濃湯,豆漿,粥品等,

大宅

引用:在工展買左智能養生機,可以製作甜品,濃湯

原帖由 boaangel 於 12-12-19 發表
係邊隻牌子,幾$$?

子爵府

引用:Quote:原帖由+boaangel+於+12-12-19+發表在

原帖由 Siupakbb 於 12-12-21 發表
係邊隻牌子,幾$$?
叫home sweet , $8xx, 晚飯整了南瓜濃湯,好得,25分鐘就ok

子爵府

回覆:智能養生機

今晚整左米粥,用來打邊爐,好好味啊!

大宅

引用:Quote:原帖由+Siupakbb+於+12-12-21+發表係

原帖由 boaangel 於 12-12-22 發表
叫home sweet , $8xx, 晚飯整了南瓜濃湯,好得,25分鐘就ok
請問你可唔可以post張相出來?我在網上揾唔到!

子爵府

引用:Quote:原帖由+boaangel+於+12-12-22+發表叫

原帖由 rainfefe 於 13-01-13 發表
請問你可唔可以post張相出來?我在網上揾唔到!

子爵府

引用:Quote:原帖由+rainfefe+於+13-01-13+發表請

原帖由 boaangel 於 13-01-13 發表
整胡仔好正!

大宅

回覆:boaangel 的帖子

多謝分享請問知唔知可以響邊度買?

大宅

引用:Quote:原帖由+boaangel+於+13-01-13+發表整

原帖由 boaangel 於 13-01-13 發表
整胡仔好正!
請問是不是給BB食的糊仔

子爵府

引用:多謝分享請問知唔知可以響邊度買?

多謝分享請問知唔知可以響邊度買?
我係公展會買的,所以唔知百貨公司有無呢?

子爵府

引用:Quote:原帖由+boaangel+於+13-01-13+發表整

請問是不是給BB食的糊仔
係芝麻糊,花生糊等等,今日又整了豆漿,好好味!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

boaangel 發表於 12-12-19 11:14

正唔正?

今日响花墟買左, 要 $998, 職員話同工展會一樣價錢喎.

男爵府

http://www.sharpdaily.hk/article/news/20121231/164611

我個款同呢個一樣.

養生機能保存食物營養同纖維,喺屋企自製豆漿或蔬菜汁都一流。原價$1,998,現特價$998,平足$1,000。

子爵府

引用:+http://www.sharpdaily.hk/article/news/2

原帖由 myapple 於 13-01-19 發表
http://www.sharpdaily.hk/article/news/20121231/164611

我個款同呢個一樣.

男爵府

今日試整杏仁糊, 好苦, 只係飲左幾啖倒左. 跟住晏D 整合桃糊, OK, 係隔渣有D麻煩.

另外本 menu 唔清晰, 又無獨立開關制, 用完部機無制熄機, 要熄左我拖把個電掣先得 (或拔除電源線). 同埋機身設計唔係好完善, 洗機時好怕整濕D 電線插位.

最好笑係本食譜, 教整合桃糊, 中文說要按"糊"鍵, 但機身係無呢個鍵, 睇番英文說本原來要選 "綠豆沙"功能先得.

部機只有 CCC 大陸安全認証, 無 CE 歐盟安全認証, 唔知係咪通過機電處測試?

andyman  南杏做的不會苦喎,南杏又稱為甜杏仁呢, 北杏是苦杏仁才會苦呀:mrgreen:  發表於 13-1-21 08:28

侯爵府

我買咗陪貴夫人都好好用$1350

珍珠宮

大廚勳章

我在花墟魚農展見到這款 "養生機" 嘅攪拌軸芯 .
我再睇 佢個 panel , 分明 就係九陽嘅 豆漿機 !!!!!!

似係九陽最 top 嗰款 倍濃豆漿機 :
http://item.taobao.com/item.htm? ... s&id=8413657163
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

珍珠宮

大廚勳章

khman 發表於 13-1-21 07:05
我在花墟魚農展見到這款 "養生機" 嘅攪拌軸芯 .
我再睇 佢個 panel , 分明 就係九陽嘅 豆漿機 !!!!!!

原廠九陽, 信興代理 (Panasonic 代理) , 香港嘅 ~田(行貨) 或者 網購 ~虎(水貨) 有售 , 舊年都有 JM 買咗 :
http://forum.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=5578270&pid=80104664&fromuid=448829

fmc
發表於 12-8-30
今日買左九陽, ....
一田買要$1240,
YAHXX買$4XX

智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~

珍珠宮

大廚勳章

myapple 發表於 13-1-19 23:32
正唔正?

今日响花墟買左, 要 $998, 職員話同工展會一樣價錢喎.
$998 抵買過 信興代理 $1240 嘅 九陽(原廠) , 算係著數咗 ~

ご馳走様

珍珠宮

大廚勳章

應該係九陽原廠呢款 :

ご馳走様

首頁

尾頁

跳至