夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公成日都講過唔算數?

有一個不重承諾的老公,令我好心淡,好冇安全感,其實我唔係要佢向我許下咩承諾,只不過生活上的一點少事,但真令我好困擾,例如:
本應話今晚番屋企食飯,到食飯時候打番黎話叫我自己食,佢係出面食(但原本佢話佢買餸),又或者應承我幾點會回家,但到時到候都唔見人(可能四五個鐘,更甚十小時後才見人),又或者應承我有一日會陪我,但到那日又有其他藉口去推我,又或者應承我家用會有幾多,但始終都會比少我.....等等(這些事情可能一日發生數次)

其實我覺得這些都是好簡單,完全無難度,係人都做到的事情.但偏偏我老公永遠都做唔到佢同我講的嘢,又或者是否我太執著.應該放開d ?-(

大宅

Re: 老公成日都講過唔算數?

我老公咪仲恐怖,佢講完D

別墅

我老公都係咁架喎,佢日日都做野好到好夜,成日都講左幾多點返,但次次都唔準時,有時諗住等佢食晚飯架麻,成日因為佢遲左而攪到我成十點幾十一點先有得飯,好慘架麻!

同佢投訴,佢竟然答我話,我咪叫左你食先唔好等我,但佢都唔明白一個人食飯好悶架麻.

大宅

helenting 寫道:
我老公都係咁架喎,佢日日都做野好到好夜,成日都講左幾多點返,但次次都唔準時,有時諗住等佢食晚飯架麻,成日因為佢遲左而攪到我成十點幾十一點先有得飯,好慘架麻!

同佢投訴,佢竟然答我話,我咪叫左你食先唔好等我,但佢都唔明白一個人食飯好悶架麻.

我老公都係咁.....

男爵府

我老公以前成日應承左我d野都做唔到
我會好唔開心
有一次我又因為咁而發佢脾氣
佢一面無奈咁講:我應承你時我係真心咁諗, 我都好想做到,我做唔到我自己夠唔開心law
咁我叫佢唔好亂咁應承我
從此以後佢都唔會隨便應承我任何野
但應承左就99%都做到

男爵府

我老公都係kam, 希望佢個一刻應該真係好想去做....而唔係信口開河啦

大宅

我老公都係咁,成日應承我d野唔做,有次發佢脾氣(我好少發佢脾氣)佢先肯做,依家佢應承左d野唔記得,第二日一定補番數。唔係我會成日唔出聲理佢,佢最驚我唔出聲的
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

伯爵府

helenting 寫道:

我隻c6都係咁,次次講極都唔明,最怕係煮左佢先話"我好夜先返,我係出面食埋",d餸又要擺係雪櫃第二日又係食番個幾樣餸

首頁

尾頁

跳至