跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位MAMA仲有無幫BB烚奶樽?

今日幫盈盈烚奶樽O既時候突然係度諗~~
盈盈已經食大人野(糊仔, 飯仔,粥仔), o個D用具都無特別消毒, o甘仲使唔使再烚奶樽消毒呢? ?-( (雖然我仲有幫盈盈烚奶樽)
11月4日出世的囡囡猪 歡迎參觀HOME@盈盈www.babyhome.com.tw/bb/144751

大宅

Re: 各位MAMA仲有無幫BB烚奶樽?

OF course need,,,,but i still feed 糊仔with somebaby food...even i make some fresh veg,to her
i steam all tools

我只講事實

侯爵府

我有架.
該用戶已被刪除

大宅

我都係,連食粥仔既用具都消毒。

侯爵府

OF COURSE有啦,成個野買左返黎,STEAM又唔使功夫,梗係照STEAM 啦!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

奶樽仍然有烚, 不過其他用具就唔係樣樣烚,
因為唔係樣樣都可以烚架,
有d 寫明唔可以烚架.
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

總之一 日 bb 要用奶樽, 一日都要烚, 因為些奶咀好易野菌.

大宅

the milk bottle of my 3 year's old BB also have to be steamed

大宅

你可以睇吓說明書,有d用具可以烚架. 就算唔冇烚得,都要用熱水"陸"架. bb個腸胃始終比大人敏感,小心處理呀.

annider-chan 寫道:
今日幫盈盈烚奶樽O既時候突然係度諗~~
盈盈已經食大人野(糊仔, 飯仔,粥仔), o個D用具都無特別消毒, o甘仲使唔使再烚奶樽消毒呢? ?-( (雖然我仲有幫盈盈烚奶樽)

伯爵府

既然都買左, 梗係烚下好d.

我反而唸緊個煲唔用黎烚奶樽仲可以點用.......可能用黎做facial (steam)

複式洋房

我都係咁諗, 橫掂有係度, 我都係繼續烚奶樽. 但係囝囝d食糊仔, 粥仔餐具就冇勒.不過都一定用滾水沖一沖先用.

大宅

我讚成
chungmother 寫道:
總之一 日 bb 要用奶樽, 一日都要烚, 因為些奶咀好易野菌.
家姐~妹妹

別墅

我都仲有用,前幾天個煲壞了,我就 9秒9去買過一個新,因為我覺得bb腸胃唔係發展得太好,如果有細菌感染最慘除了係bb之外未又係攪到阿媽。
http://www.smartclub.hk/photos/albums/userpics/10094/head-1.jpg_Thumbnail2.jpg

男爵府

仲有steam 奶樽...
一歲前都會 steam....

複式洋房

一定要恰,因為奶類食品唔同其他嘢,好易引起細菌,飲完奶的奶樽要即刻沖洗都係咁原因,千祈咪懶!
Welcome to visit Kolby & Cheryl's Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ilove-kachun

禁止訪問

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

SiuBoB 寫道:
一定要恰,因為奶類食品唔同其他嘢,好易引起細菌,飲完奶的奶樽要即刻沖洗都係咁原因,千祈咪懶!

係呀! 係呀! 我試過有一次比BB 纏住左甩唔到身,
無洗到個奶樽住,
點知到打開果陣已經有陣酸酸地既味........
真係唔可以躲懶!!
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

奶樽我都有烚. 但係食粥仔既餐具就冇, 只係用之前用滾水沖一沖.

首頁

尾頁

跳至