自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

請問有冇mj 去過浦台島,難行嗎?多樓梯嗎?

以笑臉迎接每一天 , 以信心去對抗逆境  ^0^
一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
因為愛,學會珍惜.因為愛,學會不捨.因為愛,你要學會放下.
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

珍珠宮

回覆:浦台島

普通,都幾多樓梯. 如果怕難行,最好去塔門,超好行.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

畀面勳章

回覆:kikiboy 的帖子

Tks

一個人的快樂 , 不是因為他/她擁有得多 , 而是因為他/她計較得少 ^0^
每個人都有一顆慈悲心,視乎你有沒有好好運用它. 慈=施予別人快樂, 悲=拔走別人痛苦.

珍珠宮

大廚勳章

好正,風景好、寧靜,如果上山才要行一樓梯,但不上山風景也很好。我好鐘意呢個地方,兩年幾無去了,好似話而家有啲大陸團去住宿,應該無以前咁好。

禁止訪問

珍珠宮

引用:好正,風景好、寧靜,如果上山才要行一樓梯

原帖由 FullOfBlessing 於 12-12-29 發表
好正,風景好、寧靜,如果上山才要行一樓梯,但不上山風景也很好。我好鐘意呢個地方,兩年幾無去了,好似話 ...
係呀,我都覺得好正,喜歡呢度沒有大街小巷,沒有成行成市的海鮮餐廳,沒有晽瑯滿目的手信店,沒有魚蛋小食. 真係嗎?大陸人竟然入侵埋呢度.

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

珍珠宮

引用:怪石多,風景好,泥猛粥正!但如大風及天氣冷

原帖由 LoveFamily 於 12-12-29 發表
怪石多,風景好,泥猛粥正!

但如大風及天氣冷時唔好去,重有船程長,要食定暈浪葯! ...
搭船時要著件厚褸。

伯爵府

唔覺難行。風景好靚,感覺好舒服。

男爵府

畀面勳章

我最怕係多樓梯咋

珊瑚宮

記得幫趁明記海鮮酒家

珍珠宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+FullOfBlessing+於+12-12-29+

原帖由 kikiboy 於 12-12-29 發表
係呀,我都覺得好正,喜歡呢度沒有大街小巷,沒有成行成市的海鮮餐廳,沒有晽瑯滿目的手信店,沒有魚蛋小食 ...
之前有jm post過,好似係報紙賣的,啲大陸人係度住宿。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kikiboy+於+12-12-29+發表係

原帖由 FullOfBlessing 於 13-01-01 發表
之前有jm post過,好似係報紙賣的,啲大陸人係度住宿。
哦。其實也冇所謂,傳媒報道貝澳亦比大陸人攻陷,但我聖誕節當曰去好清靜,要找好時機去,唔好喺大陸假期去.

首頁

尾頁

跳至