懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今晚沖涼後搽妊娠膏時發現肚皮和腰間有廿多點紅點,胸口、手、背都沒有,紅點不痛也不癢,請問各媽媽知道是什麼嗎?先謝謝回覆!

別墅

回覆:肚皮腰間有紅點,不痛不癢...

補充,我現在剛滿20week。

男爵府

我都有,醫生話這係紅疹,正常,如果痕或手手腳腳都有出可問醫生俾藥搽.我自己只有肚皮有少少所以冇理會

別墅

引用:我都有,醫生話這係紅疹,正常,如果痕或手手

原帖由 pyueshum 於 12-12-30 發表
我都有,醫生話這係紅疹,正常,如果痕或手手腳腳都有出可問醫生俾藥搽.我自己只有肚皮有少少所以冇理會 ...
謝謝回覆^^咁我都冇咁擔心

男爵府

我都有。。係腰(call機肉)2邊都有。。問醫生攞咗藥膏。。佢話有類固醇。。但係佢話無問題。。搽咗2次。。好番好多。。就無再搽了

別墅

引用:我都有。。係腰(call機肉)2邊都有。。問醫

原帖由 cocoleung2211 於 12-12-31 發表
我都有。。係腰(call機肉)2邊都有。。問醫生攞咗藥膏。。佢話有類固醇。。但係佢話無問題。。搽咗2次。。好 ...
Oh...謝謝回覆^^

大宅

回覆 Angelllll 的帖子

我本身都有時出~不過可以同食嘢方面有關, 有人話, 可能食左D比較毒既嘢,有時澡涼D水熱少少都會出~亦,可以係你搽既Cream既問~所以先出~不過我一直都唔理佢! 不過我相信只係少毒 我依家都26w~所有嘢都好正常!!食嘢方面小心D

別墅

minnieq 發表於 12-12-31 09:21
回覆 Angelllll 的帖子

我本身都有時出~不過可以同食嘢方面有關, 有人話, 可能食左D比較毒既嘢,有時澡涼D ...

別墅

Angelllll 發表於 12-12-31 10:23

謝謝回覆啊﹗我昨天喝了一杯朱古力﹙有人說朱古力是濕熱﹚,可能有關,那我這幾天不吃類似的,看看會否有改善,謝謝妳﹗

大宅

係咪爆紋?我肚底同call 機位都有,啲紋係紅色一點點咁架

別墅

引用:係咪爆紋?我肚底同call+機位都有,啲紋係

原帖由 sl1981 於 12-12-31 發表
係咪爆紋?我肚底同call 機位都有,啲紋係紅色一點點咁架
我肚底冇,係腰間同肚臍以上胸口以下有,我日日都有搽妊娠膏(week15開始),我估應該冇咁大機會係爆紋?
其實如果真係爆我都安心啲,起碼唔係有病謝謝回覆^^

首頁

尾頁

跳至