懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

請問宜家響公院同埋私院待產/已生產的媽媽, 醫院入面係咪無晒B6, 聽返多D廣東話啦?

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

禁止訪問

回覆:Harubi 的帖子

子爵府

fiona116 發表於 13-1-2 12:08
哈哈 我都諗起呢個問題!

我1月10日晚入荃灣港安等第二日開刀, 所以想知宜家醫院乜嘢環境.
我六年前同一間醫院生大仔時, 20幾個孕/產婦, 搵得2個香港人,
餵奶室全部係講國語/唔正廣東話, 好鬼得人驚...

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

回覆:Harubi 的帖子

私家醫生產檢都係勁多大陸人,反而去政府無哂大陸人囉!

大宅

回覆:2013年1月的醫院

我都好想知c+ 2013年仲有無單非同雙非

子爵府

Pan2013 發表於 13-1-2 12:44
私家醫生產檢都係勁多大陸人,反而去政府無哂大陸人囉!

我私家醫生果度無晒B6啦喎, 呢幾個月去, 全部都係廣東話, 姑娘都話醫生無乜收B6啦.

子爵府

wwssmama 發表於 13-1-2 13:03
我都好想知c+ 2013年仲有無單非同雙非

單非係有架, BAN就係BAN雙非.

首頁

尾頁

跳至