嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在23wk, 孖b一個細了1wk, 一個細了2wk, 想問有經驗孖b媽媽,甘樣是否危險?同點樣可以令孖b大隻返?

水晶宮

醫生沒說有問題,即沒問題!

大宅

No problem

大宅

回覆:現在23wk, 孖b一個細了1wk, 一個細了2wk, 想問有經驗孖b媽媽,甘樣是否危險?

醫生現在怕我胎盤function唔好,胎盤老化係未好常見架?

複式洋房

回覆:rinerine 的帖子

我而家剛34週,每次check 哥哥都係大2wk,妹妹大1wk。有個醫生仲擔心我有糖尿而令到兩個b大。但check左血糖又冇事!
可能我食得,又小食多餐,平均每日食5餐。

複式洋房

放心喎,依家科技先進醫學昌明,有醫生睇住唔駛太過擔心,開心d等待bb出世啦

別墅

Dont' worry, my twins are also one big one small (born at 38W: 2.5kg/ 2.2kg) and now happy and healthy!! (six months: 9kg each) They were only around 1.6kg during W28 and I was worried too, but suddenly gained weight afterwards until they were born.

BBs will grow a lot during the last two months of your pregnancy but make sure you get enough sleep. Sleeping and resting is the most important thing to make the baby grow. Also, your belly will become very big too, so lying down and walking might not be easy for you after W30.

Keep it up!!

大宅

回覆:現在23wk, 孖b一個細了1wk, 一個細了2wk, 想問有經驗孖b媽媽,甘樣是否危險?

我e加16w!我一個細左一w,另一個細左二w!因為我太早巳經有呢個情況。政府e生要我十曰後再check. 而我私家產檢e生都擔心我有可能有雙胞胎輸血証。所以佢refer左我去睇劉教授。希望無事喇。

大宅

回覆 Samanthathavas 的帖子

其實我一直都是一大一小架..但我不是identical twins, 所醫生無提孖胎輸血症....不過今次好像兩果都細太勁甘.....我都諗是不是訓唔夠..我近日成日都好想訓.....

大宅

回覆:rinerine 的帖子

我一知道一大一細,就立即煲花膠食。好神奇個個同事都話我個肚突然大左好多呀。聽日我又會見到bbs。希望兩個都長肉啦。妳要加油呀。休息多d,同埋食下花膠& high protein food lar.

男爵府

我38W生...但只照超音波都係1個35W+34W...
無問題,,,正常LA~

首頁

尾頁

跳至