夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

我個frd 問我,佢好唔好原諒佢個都唔知算唔算ex 既人,我都唔知點答好

簡單講下佢地背景:
我個frd (阿K) 以前讀書時比男朋友飛,down 左三四年,一直都冇自信,我地班frd 其實覺得佢個樣都ok ,應該唔愁冇男朋友果隻,而事實上佢讀大學時,都周不時有男同學對佢有所表示,但佢就係放唔開以前果個

個男仔叫阿A , 係阿K 比男朋友飛左之後,喺大學既男同學,佢地一星期得一堂同班,次次個男仔都走埋黎迫開我地讓個位比佢坐喺阿K 隔離,連miss 都知佢鍾意阿K , 但阿K話佢未放低以前果個,所以只係同A 做朋友

大學畢業後,我地有晚約出黎,阿A 突然出現搵阿K ,我地以為佢終於接受左阿A , 點知原來只係因為果晚係唔知聖誕節定除夕夜,阿A 冇人約,阿K 覺得佢好慘,就叫佢join 我地

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

回覆:你會唔會原諒

(續)

果晚之後過左幾日,阿K 打比我,佢話憎死阿A,佢把聲真係嬲到震果隻,我勁驚,問佢咩事

佢話其實佢慢慢接受左阿A,覺得可以試下同A 拍拖,所以果晚先比A join 我地, 散band 後佢兩個去左飲野,A 話佢同女朋友散左,又一直對K 有意思,問K 可唔可以做佢女朋友,K 覺得大家都single , 試下都無妨,就應左

侯爵府

引用:(續) 果晚之後過左幾日,阿K+打比我,佢話

原帖由 zoeyin 於 13-01-05 發表
(續)

果晚之後過左幾日,阿K 打比我,佢話憎死阿A,佢把聲真係嬲到震果隻,我勁驚,問佢咩事
No.1

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

好快佢地就發生關係,但發生關係之後就從此聯絡唔到A, A 唔接電話,唔覆sms ,好似死左咁,K 覺得自己比人玩咁,所以勁嬲

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

阿K 對愛情自此冇晒希望,但幸好佢身邊仍然周不時有d 男仔出現,加埋我地成日陪住佢,佢份工又忙,總算冇為A 嬲好耐。幾年後,K 仲結左婚生左個仔

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

跟住呢

爆愛車縫作

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

我地而家既話題都離唔開湊仔經,但最近K 話A sms 過佢,A 無啦啦自爆原來佢地短暫拍拖同發生關係時,A 其實未同女朋友分手, 之後覺得對唔住K 時,K 又喺A 失蹤期間sms 過話呢世都憎死A 之類,所以A 唔敢搵K 道歉,之後A 又同過其他人拍拖,最近比人飛,覺得好hurt , 所以想向佢hurt 過既人道歉,於是sms K say sorry

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

K 話收到sms 果刻嬲到爆炸,覺得咁多年前唔解釋,人影都冇,而家先黎解釋,有乜意思,又覺得自己無端端做左小三都唔知,自己好似比人當one night stand 咁,佢一輪咀講左好多嬲既原因,我都唔記得咁多

子爵府

我唔會原諒佢亦都唔會再同佢聯絡。

男爵府

都咁耐既事,原唔原諒又點?傷害始終有。。。
比我會好淡然去同佢講,由件事過去,反正而家都唔會有咩改變。。。
但我會叫佢唔好再搵我,點講佢都唔係好人

子爵府

唔會理佢,話之佢係吙良心發現,同a講,叫佢同條友講生活得很好,佢唔講都唔記佢係邊個,叫佢以後唔好再搵。完

爆愛車縫作

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

但K 話覆完一大輪sms 冷靜落黎,覺得A 咁多年後都講得到K 幾時生日,讀邊科識都記得(K 話佢自己都唔記得有讀過呢科), 咁多年後都識反省自己唔啱,相信A 都內疚左好多年,同埋K 又有個幸福家庭,多個朋友好過多個敵人,況且A 只係希望K 原諒佢,唔係想約出黎之類,咁K 又覺得不如原諒A 啦,但K 話佢喺sms 度講左幾次唔會原諒,又叫A 唔好再煩佢,覺得自己做得好絕,而家唔知點好喎

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿k都已經嫁左人,咁耐以前既事應該放下,仲嬲黎做咩?
我係佢,只會唔理呢個人。

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

我同K 咁多年朋友,知佢對感情呢樣野好執著,佢自己比人hurt 過,所以對人好小心,又驚自己會hurt 到人,令人難受,但我驚佢又會比A 攪亂佢寧靜既生活,所以都唔知叫佢原唔原諒A 好,老實講,佢兩個拍得咁短拖,比我就會當發左場夢算數,理得A 內疚幾耐...

子爵府

咁你個friend 唔甘心無計,肯定答你,條仔見你個friend 心軟會再下一城,叫你個friend 小心,個家好緊要,唔好自以為事。

爆愛車縫作

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

I would forgive him, but won't keep in touch anymore.

大宅

引用:我同K+咁多年朋友,知佢對感情呢樣野好執著

原帖由 zoeyin 於 13-01-06 發表
我同K 咁多年朋友,知佢對感情呢樣野好執著,佢自己比人hurt 過,所以對人好小心,又驚自己會hurt 到人,令 ...
都無聯絡咁耐算la

複式洋房

回覆:你會唔會原諒?

其實原諒同唔原諒又有咩關係?對大家都無影響。

珍珠宮

Let it go

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至