時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

岩岩睇新聞台, 有排請願人仕, 其中一名小女孩因為無錢, 一直想學跳中國舞, 但係要千幾蚊
其實係咪必需既呢? 唔學會有問題咩?
我仔家下都學跳舞, 係康體學幾十蚊兩個月都好好丫:;pppp:

chunheimama  我仔家下都學跳舞, 係康體學幾十蚊兩個月都好好丫      ........me2   $43  發表於 13-1-6 19:41
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

of course no need la..........

大宅

不知所謂睇到呢點人就憎丶好似全世界欠左佢地,講了難聽點,不要面

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:學中國舞係咪必需

男爵府

2023年兔年勳章

回覆:學中國舞係咪必需?

:;pppp:
老馮咩?
我都想學拉丁舞,我都要去請願

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

:;pppp::;pppp:
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

直覺話我知,Lee個B6個女,上當年StJohn套制服$360,我未吾玩知道LeeD系閉錢米玩其他學游水$50,根本吾會投訴父母或揾政府冇錢米吾學,細細個阿媽推佢出黎上電視。全世界欠你架!骨氣都冇,

侯爵府

環保接龍勳章

而家係香港、肯做的話丶清潔工都有萬元收入,
做成貧窮戶多數係中港婚姻結合所帶來後果,
好多小朋友有綜緩,但母親未住夠7年,一份$兩人使梗唔夠,
無$又唔識諗開源節流,小朋友返校毋親都可以做兼職啦,
只識向政府攞$,
d婆婆肯去執紙皮都比佢地肯用力

男爵府

駛吾駛比錢佢學琴送埋鋼琴呀

水晶宮

:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:不知廉恥

男爵府

段新聞我都有睇,不知所謂。小朋友就梗係咩都想,作為家長要灌輸正確思想,唔係為左呢d原因上街,有時間就溫書。讀好書才有機會改善生活。

伯爵府

好媽媽勳章

嘩, 一路睇一路滾滾地囉, 點解一定要派錢點解一定要呢樣個樣

六合彩五千萬頭獎我唔中唔通都要上街遊行咩
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

珍珠宮

熱血金章

引用:岩岩睇新聞台, 有排請願人仕, 其中一名小女

原帖由 CANDY_SAMSON 於 13-01-06 發表
岩岩睇新聞台, 有排請願人仕, 其中一名小女孩因為無錢, 一直想學跳中國舞, 但係要千幾蚊
其實係咪 ...
跳完舞消耗大,會好易肚餓,到時又要ar多D飯錢車錢。
想跳中國舞就返中國跳啦:;pppp:

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Winky889 發表於 13-1-6 19:31
駛吾駛比錢佢學琴送埋鋼琴呀

唉, 到時佢又呻考試費貴, 冇錢買靚衫參賽 !!

男爵府

最憎d人下下都推d小朋友出黎做show:;pppp:,要求政府加強扶貧,但佢地攞緊綜援,咁即係想點?咪即係要求加綜援囉:;pppp:

侯爵府

BK Milk勳章

不知所謂:;pppp::;pppp::;pppp:

有褲著啦~~~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+CANDY_SAMSON+於+13-01-06+發

原帖由 toffeetong 於 13-01-06 發表
跳完舞消耗大,會好易肚餓,到時又要ar多D飯錢車錢。
想跳中國舞就返中國跳啦

...
: 講得好啱!返鄉下跳飽佢!

珍珠宮

虎到金來勳章

如果我屋企真係咁窮,又有幸多咗多千幾蚊出嚟,我就算點錫我個女,我都留番要嚟生活啦,講句衰D,食都無得食的時候,仲講個想字呀,我夠想發達,我夠想自己住好D,食好D,仔女讀名校,想!想學中國舞,不知所謂,關人鬼事,關政府乜事,多餘!

大宅

畀面勳章

以前無錢學,會左偷師,會借書學,依家有心學,上utube,去社區中心,再唔係去公園跟阿姐跳,好多跳扇舞,一黎就叫人成千蚊俾你學中國舞,學既誠意欠奉

侯爵府

普通市民無錢就無得學!

但攞綜援既小朋友,就一定要佢地想學咩就有得俾佢地學,如果唔俾就係對佢地唔公平!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至