心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

難忘戀情(人飛你:-),你飛人 :-( )

咸豐年羅,被人飛,呢首歌,當年係自己的主題曲天才白痴夢,足足攬住枕頭,:-( 足7日7夜. 事隔一段時期,當傷口复完后,又給多一次傷害,陳慧嫻的可否,令我肝腸斷裂,不止7日,依稀記得1個多月才平复心情.
當年人地送給我的有 原諒我今天,誰可改變,李惠敏的吾記得歌名,只記得什麼[ 一刀插入你心 ,听倒都 .

有時間分享下,你地既過去,乜野歌令你,刻骨銘心,人飛你或你飛人,總有一首主題曲回味又回味
[939]

等待驗證會員

Re: 難忘戀情(人飛你:-),你飛人 :-( )

李惠敏果首歌叫活得比你好,呢首歌的確係寫得好好,好到肉.

大宅

*Elmo* 寫道:
李惠敏果首歌叫活得比你好,呢首歌的確係寫得好好,好到肉.

李惠敏果首歌活得比你好,但是我指的"一刀插入你心",同是李惠敏唱,歌名我現在記得啦,叫你沒有好結果,當其是咸豐女友叫我.....好好留意歌詞,直至現在間中都有D

曲名:你没有好结果 歌手:李蕙敏 专辑:

【语种】中文
你没有好结果
演唱:李蕙敏

伤了的女人别走这样近
被人抛弃的女人残忍
全都怪你离开我 临走也继续伤我
见我粉身碎骨 还点上一把火
可以死了心 但忍不住恨
但求天会追究这 男人
仍相信有场好戏 命中已注定等你
报应日渐临近 来清算你罪行
今天淌血是我心 即将痛在你心
身份对调发生 来让你一生
最喜欢 和珍惜那人
也摧毁 你一生 完全没半点恻隐
等欣赏你被某君 一刀插入你心 加点眼泪陪衬
来让你清楚 我当初 尝到的折磨
你亲身 试清楚 如凡事亦有因果
这算不算狠 我抚心自问
没人想变得那么 残忍
如果见你离开我 日子更快乐的过
我会伤得更深 余生也不甘心
将当天那自卑感 当天那无依感 都双倍回赠你
来让你清楚 我当初 尝到的折磨
也亲身 试清楚 如凡事亦有因果

[939]

大宅

第一次聽呢首歌既時侯,已經愛上這首歌,當時form 2仔的我,背書都無咁勤力,主動背熟唱熟這首歌,區瑞強的陌上歸人,當其時.....都有D飛來猛架

[939]

大宅

令人陶醉,當其時單戀或暗戀人的時侯,腦海中浮現亞sam許冠傑的梨渦淺笑
[939]

大宅

以前開P,怎少得呢隻歌hey jude,音樂一起,有柄的各自搵食,好彩的話,請到"心儀"跳舞,但間中也會食O檬
[939]

大宅

以前吾識扭rock點出來蒲[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_762.gif[/img]I saw here standing there
[939]

大宅

落D,去P 場 周時聽到呢首歌死都要賴[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_752.gif[/img] ,個個扮洒假音人,扮識唱,吾識就嚇死 ,識就笑死
[939]

大宅

一生人.....好少話...睇戲睇到真情流露...心酸酸...都忍吾住 :-( :-( :-( ,成龍,洪金寶主演的龍的心,由其聽到呀...大多數人叫佢做蘇丙的誰可相依,諗起套戲....都慢慢浮現內里劇情在腦海中.
[939]

大宅

仲有,當年扼吾少人眼淚的"搭錯車",非常台灣的style,劇情依稀記得好似係小女孩死完亞爸定亞媽,又死亞爺,我最記得一幕....連只dog都被架車撞死,成套劇...華仔話既:杏+橙,人地睇到喊到死老豆咁,我就睇到火都黎埋,吾係咁hard sell呀,但無奈,我當時學人地咁樣,借D意借個膊頭比人地....膊頭+紙巾,當其時....識女仔,睇呢套戲必備,套戲主題曲酒干倘賣無又係蘇丙的,還有插曲請跟我賴都係蘇丙
*西方的有"死都要賴",東方的有"請跟我賴"
[939]

男爵府

sadman
"搭錯車"係我第一次入戲院睇的戲 。。。
你比女人挨住時,我坐緊阿麻大比喊到死:-(

大宅

腦海浮現,1989年在加國calgary唐人街--認識的女友,她唱周慧敏的歌,若然你閉上眼睛,跟本同唱片唱的沒分別,其中一首天荒愛未老,當其時唱K,我最喜愛的是王傑的歌,夠洒滄桑誰明浪子心,一場游戲一場戲,今生無悔,太多啦,反而近幾年前他翻唱或新歌,不甚喜歡,此終鐘意王傑好耐好耐以前的style.
[939]
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

Eg'Eg' 寫道:
難忘的戀情,我諗起我有一次同一個男仔已經去婚姻登記處果度登記左註冊結婚,不過因為果次係未心思屬濾,所以最後我悔婚,不過當時我無諗過佢會離開我既,到最後佢真係離開左我啦,我當然係好傷心,而當時成日都聽一首歌就係譚詠倫同關淑儀唱既一首歌,不過歌名我已經忘記左,不過歌詞我仲記得,就就係"危危異國香土,就壯於冰山於兩澳........我卻雨中飄到,是個天故意去作弄,when you still love me tomorrow"

Eg'Eg'的難忘戀情代表歌明天你是否依然愛我(粵)

曲名:明天你是否依然爱我 歌手:谭咏麟 专辑:神话1991

明天你是否依然爱我
歌手:谭咏麟&关淑怡
曲:童安格 词:
选自《神话1991》专辑
Made By Viking
——————————————————————————————
松林白雪轻铺 爱于小屋中过渡
缠绵是最好 四周冰山都仰慕
却怕某天清早 又再一次要上路
未必可紧记此刻 拥抱
巍巍异国乡土 爱于思乡的国度
柔情是块宝 化解冰心消冷傲
却怕某天清早 又再走各有各远路
问怎可依靠那追忆 终老
一生有千步 但爱恋却寸寸分布
心知到我不算得最好
一生有千梦 梦里可以双双跳舞
怕有天醒觉 未必再次起舞
情如白雪飞花 怎会知终点的脚步
谁能预测 于对方心中的尺度
我信你的飘到 是个天故意去创造
Will You Still Love Me Tomorrow
(MUSIC)

[939]

大宅

野蠻仔 寫道:
sadman
"搭錯車"係我第一次入戲院睇的戲 。。。
你比女人挨住時,我坐緊阿麻大比喊到死:-(

,還記得當時与當時的女友熟落后,回顧"搭錯車"的劇情,我話:台式劇...老土到震....越睇越慶,佢話我無人性,冷血,無同情心,真吹賬 :cry:
[939]

男爵府

sadman
抵屎﹗﹗

男爵府

飛人–熱力節拍wu 文 ba
奶奶奶奶奶奶~奶奶奶奶奶~奶奶奶奶奶奶拉賴~

比人飛 - 我的親愛(黎明)

其實仍然懷念你 溫馨的愛
在天色一黑會來到夢內
其實逐漸寂寞 還未有替代
仍是愛你 期望你又會不說自來
誰人能明白我 我將空虛掩蓋
讓悲傷憂鬱癡情沉默到現在
明白現實是現實 明白總有意外
誰料我已永不懂再別愛

你決心不再伴我嗎?
深宵再勾起可否舊情復再
難道你覺得不算什麼
知否我今天再次悄悄獨自看海

SAYONARA O SAYONARA O
如忙忙匆匆的愛才現代
我沒法隱瞞 我未放開
但我卻繼續愛你 但你總不再理睬

SAYONARA O SAYONARA O
而為何心中總有情意在
你在心頭像永遠沒改變
是我的我的寶貝親愛

:-P 聽返呢首歌真係好似時光倒流咁,雖然比人飛
但好懷念﹗好開心﹗
該用戶已被刪除

男爵府

唔知你地對呢幾首歌有無印象呢?
原諒我是我(草猛)
愛你 (許志安)
愛上你是我一生的錯 (何婉盈)
一切到始 (張智霖)
一起走過的日子 (劉德華)
這一生中是給你一個 (劉德華)
你是如此難以忘記 (梁朝偉)
痛愛 (容祖兒)
孤單的心痛 (周慧敏)
全部歌詞都好到肉, 失戀聽o岩晒 :-( :-( :-(

[/url]

首頁

尾頁

跳至