論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

工人last day, 你哋會怎樣?

1. 還要她工作嗎?
2. 會和她出街食同佢farewell 嗎?
3. 要帶她回agent 度? 還是她自己走?
4. 要檢查她行李嗎?
5. 會給她extra $ 當bonus 嗎?
6. 會送她禮物嗎?

補充: 她其實也算是好工人一個, 我不想續約只因我認為新人開頭總是較純品, 續約的通常會以熟賣熟. 所以我揀換人

大宅

Re: 工人last day, 你哋會怎樣?

1. Yes. of course.
2. No.
3. May bring her to agent as I need a witness anyway.
4. Yes, definitely
5. If she behave well, then I'll renew her contract. She is leaving because she is not performing. So, why would that be bonus?
6. No, she probably take some from us already.

大宅

1. 淨係做朝早D ROUTINE野
2. 因為都唔想煮, 所以出街食當FAREWELL
3. 我之前0個個係好來好去, 佢自己走, 冇去AGENT度, 簽收TERMINATION PAYMENT搵屋苑其中一個SECURITY OFFICER做證
4. 我冇檢查佢行李, 不過佢走之前我將貴重既野都收好, 佢都應該冇乜野好偷
5. 我老公就唔知有冇比... 我自己就冇, 只係計機票錢同交通費度預鬆左比佢
6. 送左隻錶比佢, 唔值錢既, 只係當個紀念, 又實用

洋房

你的工人是bun bun or 印印, 是否一個勤力, 喜歡小朋友, 懂煮飯和誠實的工人, 因我很急切請一個エ人照顧我兩個小朋友, pls pm more her information for me, thanks a lot.
maggie

大宅

1:佢幫我做哂所有野,仲deeply clean kitchen and toilet,又寫低晒d things 放边,雖然我叫佢吾駛,第2朝送完我仔返学至走

2 同佢farewell

3 自己走

4 no check

5 比多約1000

6 買左衫,褲,髮夾,佢個仔我又買衫,褲,打socks
我問佢仲有無野要買,佢就話無喇mum,話你知你又出去買比我

好來好去

didima

大宅

如果工人是finish contract, 是否都須要找個人來做證去證明個工人已經收齊所有錢和機票? Why? 家人做證人得唔得?

首頁

尾頁

跳至