跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇小朋友返緊元朗大會堂的playgroup?

好唔好?同埋幾多人一班呀?會以咩嘢型式上堂?

Thanks!

洋房

Re: 有冇小朋友返緊元朗大會堂的playgroup?

我是過來人,仔仔從歲半可開始讀大會堂的playgroup,一班大約八個小朋友,程序是一開始讓小朋友自由玩玩具,若十五分鍾後要他們自己tidy up玩具,每堂都有不同主題,以活動形式讓他們學習及做勞作,最後食茶點.通常最後一堂會到元朗公園玩,實地教學,劉老師真是非常好很喜歡小朋友,又有經驗,若有何問題,她會教家長怎樣處理,不過課室環境比較舊.

我仔讀得很開心,很喜歡劉老師,及學了很多嘢,仔仔由歲半跟劉老師直到三歲.不過後期不是在大會堂,因劉老師在別處自己開班,環境好得多.

若你報讀又遇上劉老師的話,她一定記得子鈞.

大宅

請問聲元朗劇院係咪等同於元朗大會堂,定係兩個不同地方?

複式洋房

係兩個不同地方,都有playgroup 舉辦架。
我囡囡現在番緊大會堂個playgroup,係劉老師教架,佢真係好有經驗,每項活動都會同mama 解釋對小朋友的幫助。她亦不時提醒我地一d育兒心得,好像要比佢地多嘗試咁la 。
不過,我個班得一個鐘,所以覺得好趕咁

複式洋房

想問吓上堂嘅時間係咪得平日呀?星期六、日有冇班上?
因為星期一至五要返工帶唔到囡囡上堂呀!

Thanks!

子爵府

請問幾錢一個course, 有無網址可以睇吓d資料架?
chemchan 寫道:
係兩個不同地方,都有playgroup 舉辦架。
我囡囡現在番緊大會堂個playgroup,係劉老師教架,佢真係好有經驗,每項活動都會同mama 解釋對小朋友的幫助。她亦不時提醒我地一d育兒心得,好像要比佢地多嘗試咁la 。
不過,我個班得一個鐘,所以覺得好趕咁

複式洋房

係星期二/四(有2班), 9-10am
有d mama 會專登請假去,或晏d返工,或由嘛嘛/婆婆甚至工人帶來。
$700 /10 堂
去元朗大會堂網址, 叫多元智能中心辦ge

複式洋房

鈞仔媽咪,

想問吓你劉老師現在在那裡開班,可否比啲資料我呀!因為大會堂個啲班就唔到我啲時間呀,我只可以星期六、日帶我囡囡上堂,所以參加唔到佢啲班!

Thanks!

大宅

請問最少幾多歲先可以報名??

子爵府

我去咗大會堂睇喇, 不過d course已經full 晒 :cry:
chemchan 寫道:
係星期二/四(有2班), 9-10am
有d mama 會專登請假去,或晏d返工,或由嘛嘛/婆婆甚至工人帶來。
$700 /10 堂
去元朗大會堂網址, 叫多元智能中心辦ge

子爵府

我都想知呀, 請問佢係唔係都o係元朗區攪pg呀? 幾錢一個course呀? thanks!!
room5674 寫道:
鈞仔媽咪,

想問吓你劉老師現在在那裡開班,可否比啲資料我呀!因為大會堂個啲班就唔到我啲時間呀,我只可以星期六、日帶我囡囡上堂,所以參加唔到佢啲班!

Thanks!

洋房

你可以到教育路McDonald對面錦光生命書房3/F問一問,說是劉老師的同學媽咪介紹,價錢差不多.

首頁

尾頁

跳至