跳至

首頁

尾頁

大宅

重有 3 日就到 deadline la~~~好緊張~~~

各位 7 月媽媽,

你哋好呀

我 book 咗 6 july 去養和開刀,e + 倒數重有 3 日,心情有 D 緊張,因為係第一胎,好想快 D 見到囝囝呀!

其實我好想試順產,但 e 生話我盤骨比較細,但 BB 又偏大,可能會難生 D,佢見意我 set 個 deadline 比自己,如在 deadline 前作動就試順產,試咗唔得先開刀;如果到咗 deadline 都重冇動靜,就疊埋心水入院開刀,因為到時 BB 會好大,以我盤骨嘅 size,應該生唔出

大宅

Re: 重有 3 日就到 deadline la~~~好緊張~~~

努力, 加油...

大宅

Re: 重有 3 日就到 deadline la~~~好緊張~~~

vickylui0421

我7/7養和開刀呀,你係咪住大房?我打算住6日呀,你呢?

大宅

vickylui0421,

我同你個case係exactly the same呀! 我同buibui一樣, 7月7日開刀呀! 我都係決定o左阿b如果o係呢日前出黎就一定試生, 唔得先開刀! 今日我見完醫生, 佢又問我改唔改變主意, 話可以比我試左順產先, 我問佢我有幾多成機會可以順產, 佢又答我一半一半, 即是50%.... 嘩! 咁我當然唔改期啦!! 你同buibui就好啦, 實可以相認! 我就好似冇人同我一齊啦, 有o的孤獨!!

係呢, 你地準備好心情未? 我就好緊張, 因為好怕開刀, 亦唔係好清楚開刀後有咩要注意, 所以都幾擔心呀!!

大宅

VICKYLUI0421, BUIBUI, BARBIE

您地要努力呀
做完手術要多休息呀~~
我地等您好消息

大宅

zachu,

我哋要為 BB 努力,加油
你預產期係幾時 ar?會去邊道生?

大宅

buibui,

咁到時我哋咪可以喺養和見囉
點相認好呢 ?-( ?-(
我打算住大房住 5 日,不過唔知到時 e 生比唔比我走

好高興可以喺到識到你哋呀

你買咗腰封未 ar?我 e 生話養和嗰隻腰封好過出面嗰 D 喎!

大宅

Barbie_jj,

原來你個 case 同我一樣!
我今日睇完 e 生,佢話我 BB 大得太快,39w3d 已經 8.2 磅,叫我放棄順產,因為一定生唔到 唔好"side"錢(因順產唔到後轉開刀,當緊急手術計,到時就會貴好多),唉~~~~~ e + 為有疊埋心水去開刀 la!

e 生話,開刀後盡量食得清淡 D,因為 D 麻醉藥可能會影响胃部,比較容易毆;重有,唔好咁快食補品,最好 12 朝後至好食!

咁你打算去邊間 e 院生 ar?
唉~~~~以我哋嘅 case,開刀真係無可奈何 為有自己安慰自己,BB 其實係錫我哋,唔想我哋咁痛囉!

大宅

fifi1018,

恭喜您順利生咗小 B
湊小 B 開始上手未 ar?
post BB D 相比我哋睇吓 :lol: :lol:
你腸胃炎好 D 未呀(我有睇你 D post )?你都要休息多 D ar,唔好咁粗勞!

男爵府

我預產期係7/7,but冇動靜ar....

e生又係話我bb偏大ar.... but我想順產!!!

我在kwong wah 生,可否要求催生???唔想生唔到..... :-(

大宅

joesimage,

你又係咁夜都唔瞓 我都係
放心 la~~~~~如果 e 生冇話你盤骨偏細,我諗你可以順產嘅機會好高!
咁你 e + 個 BB 有幾重 ar?我 e 生話如果 BB 在肚內已經過 8 磅,係就係難生 D,但唔代表唔得,相信自已 la,你實得嘅,支持您

大宅

你阿b真係好重磅喎! 我阿b就冇禁重啦, 佢都係6磅幾咋, 不過就個頭仔偏大, 而我唔知係咪生得細粒, 個盤骨細囉! 醫生話我都有一半機會可以自己生, 不過, 我o既concern係如果到時順產唔到先再開刀, 怕對bb有影響, 又覺得要使多好多錢呢! 所以我都決定左開刀啦, 不過心情就有o的覆雜, 始終覺得開刀同順產差好遠呀!! 真係好似你咁有o的無可奈何呀!!
我會去法國生呀, 撞唔到你同buibui啦!

男爵府

haha....我係夜ghost......
e 生冇話我盤骨細,仲話我可以順產

洋房

joesimage,
我7月2日預產呀,QE 生.明天去QE check. 我朋友話要
42wks才催生. 如果您話bb move少左, 醫院會安排早
d入院. 我bb上星期有7.5lb. 但我今個星期無輕重.所以
都想bb快d出世.

男爵府

KFCfamily,

我yesterday去醫院check,醫生話要42wks才催生!! :-(
我話bb move少左,醫生安排我上去check bb 心跳,then ask me go back to check next week!!

首頁

尾頁

跳至