嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如题

複式洋房

我对仔仔二人的學習模式與進度都不同, 所以我也在考慮小一是否要分校. 还有他們現在是細仔.

珍珠宮

回覆 mikethan 的帖子

幼稚園分唔分校唔重要, 反而我覺得佢地返學有個伴不知幾好, 我對小朋友同校同班但分開唔同組, 因為妹妹同弟弟性格好唔同, 細路好細膽所以開始時老師同我們講不如比佢地一齊喇, 到弟弟大個佐老師就 將佢地分開佐, 我覺得老師會安排囉.

而佢地將會讀小學, 同樣問題一直都令我擔心, 但最近同老師傾過,佢比佐好好既意見我, 現在解決佐了.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

伯爵府

回覆:龙凤B讀同一间小學定分兩间好

我會比佢地同一間學校有個照應

大宅

回覆 bigbighei 的帖子

可否分享下老師的建議嗎?

珍珠宮

回覆 小余 的帖子

其實係老師觀察佐佢地成年之後比我既意見, 所以未必人人啱用, 細佬天生係慢熱所以有家姐帶住點都會好啲, 但老師就話最好係分班比返啲空間家姐,等佢唔洗成日掛住照顧細佬而影响佐佢既社交生活.

所以我都幫佢地伸請佐同一間小學, 現在只等結果.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

我對小朋友同一幼稚園,同一小學;因為家中人手不足,方便接送,也方便我他們跟功課,但要求老師分班。

男爵府

回覆:龙凤B讀同一间小學定分兩间好

分校点接送,我地小一,分班,成績有比較係正常,社會本來就有不同.佢地自然可以處理倒.有照應係好事.

大宅

我要佢哋分開學校, 因為佢哋要有自己朋友圈先會有自己發展空間

複式洋房

回覆 Twins-Baby 的帖子

請問你對B係咪一齊讀真幼?依家小學分別升邊間?thanks!

大宅

回覆 bigbighei 的帖子

我對仔女都係咁, 家姐成日照顧細佬, 老師都話最好係分班比返啲空間家姐

首頁

尾頁

跳至