夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

比"99" 屈

上個月同老公, 囡囡去上海, 回來後, 老爺食物中毒入左醫院, 住左4天, "99" 竟然話我煲的湯太肥, 食到老爺上吐下瀉, 要入醫院, 我都唔在香港, 又關我事?

大宅

Re: 比"99" 倔

你應該同佢講, 人老左記性都係差d, 老爺食物中毒我都唔係香港, 物餐飯唔係你煮既咩...............

別墅

食物中毒 = 湯太肥 ....... 第一次聽 !!!食物中毒通常由進食受污染食物或飲用受污染食水所引致 ...... 99你識唔識ga???!!!

別墅

Re: 比"99" 屈

HKKT,
我覺得你個99好正, 俾我, 真係以後都唔駛見.

大宅

依招好勁 我比個叻佢啦

你老公點講呀?佢信唔信你呀?

大宅

搵日等齊人 (老公, 62, 99 ....) 向大家宣佈, 你果日唔係 hk, 等佢唔好以為屈得就屈.

大宅

好媽媽勳章

你應該同你99講, 乜62消化不良咩?点解我去旅行前煲嘅湯,62幾日後先消化?先發作?

大宅

d 99真麻煩!

複式洋房

Dear Wanyan,

我老公當然唔信 99 啦! 他現在有關他啊媽的離譜野, 己訓練到無反應, 當聽唔到, 當無事發生, 到好大件事時, 他就會同我講, 他啊媽無讀過書, 又無出過來做野, 是無文化架啦! 叫我唔好同她計較, 最重要是他啊媽心臟有事, 唔好激她.

伯爵府

不如你都話番比佢聽, 你今日有d唔舒服, 唔知系咪舊年邊日食過呀唔知邊果既野........ 一定系.

你仲要離奇過佢, 多d講d唔合羅七既野, 還店都系亂哈

複式洋房

Summer,

如果我搵日等齊人 (老公, 62, 99 ....) 向大家宣佈, 我估會無一個人支持我, 他們只會話我小器, 斤斤計較, 我姑奶都成日話, 她點都是我奶奶, (大晒!) ????

複式洋房

SkySiu,

我估我無機會, 因第一次見家長, "99" 第一句說話就講她年老啦, 什麼都做唔到, 煮飯的粗重工作, 當然無她份啦,所以當時我就同自己講, 無錢買樓結婚, 租板間房住, 都唔會同她住.

伯爵府

HKKT

梗系唔系話佢, 想 C 咩.

我意思系話, 帝下佢, 話今日唔舒服應該關舊年XX酒樓的野食唔衛生, 如果佢答, 舊年咁耐都關事 ? 你就笑番啦.

等待驗證會員

HKKT 寫道:
Dear Wanyan,

我老公當然唔信 99 啦! 他現在有關他啊媽的離譜野, 己訓練到無反應, 當聽唔到, 當無事發生, 到好大件事時, 他就會同我講, 他啊媽無讀過書, 又無出過來做野, 是無文化架啦! 叫我唔好同她計較, 最重要是他啊媽心臟有事, 唔好激她.

咁都好,起碼你老公係企你呢邊!

等待驗證會員

我奶奶都係成日宜宜哦哦,咁我一同老公講,佢就會話佢阿媽係咁,又係叫我唔好同佢阿媽計較,我宜家醒目,淨係用軟功同我c6講奶奶都唔幫手,但又要俾意見,咁等佢自己睇清個事實囉!
HKKT 寫道:
Summer,

如果我搵日等齊人 (老公, 62, 99 ....) 向大家宣佈, 我估會無一個人支持我, 他們只會話我小器, 斤斤計較, 我姑奶都成日話, 她點都是我奶奶, (大晒!) ????

大宅

好媽媽勳章

[quote]
bigbigbobby 寫道:
我奶奶都係成日宜宜哦哦,咁我一同老公講,佢就會話佢阿媽係咁,又係叫我唔好同佢阿媽計較,我宜家醒目,淨係用軟功同我c6講奶奶都唔幫手,但又要俾意見,咁等佢自己睇清個事實囉!
[quote]
同意,我一同老公投訴99,佢就好無奈,有時會帮99講吓好話,都會分析吓件事,如果係99唔啱,佢就會叫我唔好激气,但唔會話返99

大宅

哎哎哎........我個心口痛呀,一定係99你上年激親我,所以而家痛呀~~~ :tongue: :tongue: :tongue:

佢都傻架,佢知唔知咩叫中毒呀,有人食物中毒,應該會有人黎查下邊度有毒喎,咁有冇人黎查過呀????

子爵府

好媽媽勳章

算啦...你係你老公老婆...佢係你老公阿媽...而且佢阿媽年紀唔細...唔通要你老公開口話佢咩...你老公好難做...其實你老公明白你咪得囉...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至