跳至

首頁

尾頁

男爵府

給我女兒的一封信

親愛的女兒 - 凱翹,
今天你滿一個月了, 很多謝你的出現使我生活每一天更加充實, 另我反思人生的意義, 生命的奇蹟. 在你剛出生那天仍像一團蕃薯到今天你已多多動作及表情了.
有時你會用哭喊聲以表示不滿, 確使我煩透. 但當你吃飽熟睡後, 咀角微微笑的樣子時, 又使我樂透了. 我知道嬰兒的階段很短暫, 很快你就會跑得比我快, 但女兒啊! 你永遠都在媽媽懷中, 我會小心的保護你.

祝你健康成長!

蠢爸爸和傻媽媽上

[size=small]Because your appearance causes my life to change substantially. Prays for heavenly blessing you to have beautiful and the splendid life.

子爵府

Re: 給我女兒的一封信

等我係bb滿月時都寫番封等佢大個女睇先...

大宅

看完這封信, 我的淚水不其言的掉下來, 這信確實道出每位父母的心聲

子爵府

我為bb整左本baby journal, 裡面除左懷孕過程既一d點滴之外, 仲寫左一封信比bb, 個時主要係作小產之後既心情, 同當知道自己有地貧時既憂心; 同埋都有被推入手術室時既心情, 仲將會填上佢之後既成長milestone....呢本journal我打算到佢18歲時, 連埋佢出世個日既報紙同埋日曆送比佢架, 等佢知道佢出世當日發生過咩事囉~~

男爵府

親愛的女兒 - Oli,
時間過得真快, 轉眼你已經半歲大了. 看著你一天一天成長, 心裡確很高興, 由你第一個笑聲/碰頭/轉身/拍手等都帶給我無盡歡樂, 從你的眼神中我也知道你是多麼的開心. 仍記得你給我的第一個吻, 它已深深刻在媽媽的心裡永遠保留住溫暖.
Oli 請你體諒媽媽, 有些時候我確實需要休息. 但你很乖從不會作出無理的哭閙, 很多謝你的出現, 使我每天都感到很幸福, 我會捉著你的小手一齊向前面走.

祝你快高長大!

媽媽上

[size=small]You are the star which most sparkles in my heart, it can be to point my life, lets me to go out the dark path.

http://oliviachanbb.tripod.com/

男爵府

甲由....你真係你個囡既angel, 你無改錯名.....Olivia有你呢個咁好既媽媽係佢一生既幸福

別墅

甲由, 好欣賞你既心思! 希望你們一家三口(maybe四口,五口)永遠甜甜蜜蜜,幸福快樂!

而我就幫Adrian開左個email, 將我想講的寄俾佢, 希望佢打開時是滿滿的Daddy,Mummy心底話.

別墅

真係好令人一刻感動的一封信:cry:, 祝你們一家三口有健康+快樂+幸福...............................

男爵府

親愛的女兒:
不經不覺你已經一歲大了, 這一年時間真是太快太快, 快得有點捨不得你嬰兒階段, 尤記得你出世那天伏在我的臂彎裡, 那感覺就像發生在昨天一樣. 而細小的身軀轉眼已變成一位小孩子了, 記得在你十個月時, 你能夠跟隨我們做動作, 那刻真是既開心又感動, 最近你開始學走路, 上星期你大膽地行出兩小步, 已令我們樂透半天. 好不幸你第一個生日就病倒了, 因為出疹是不可以吹風, 所以只可留在家中靜靜渡過. 只要能夠每天看到你笑容, 我們就滿足了.

祝你早日康復, 身體健康, 快高長大!

愛你的爸爸和媽媽上

大宅

好感動呀~~

大宅

不經不覺bb一歲了......

祝Oli~身體健康, 生日快樂.

禁止發言

首頁

尾頁

跳至