樓市動向

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

裝修預算

我看中2間屋; 一間就十分舊,如要就全屋拆包括地版,片甲不留,有排執,價錢就可相議。

另一間就好企理,有裝修,只需小許裝修便可入住,當然價錢就企硬。 不過有個問題就是我原先諗定的設計不能實行,同埋要就佢現有裝修擺位,都有的唔方便,不過就話可一買即住

其實2間屋價錢相差15萬左右,所以我想問你地知唔知如果重新整廚櫃及厠所大約要幾多錢?????

男爵府

好媽媽勳章

Re: 裝修預算

相差15萬都好大喎! 如果15萬可以全屋大裝修啦....我岩岩裝修緊, 3房2廁1厨全部拆重新大裝都係11萬度.

大宅

請問是否包埋料呀? 全新款廚櫃嗎?

大宅

我間屋都要大裝修呀,請問可唔可以PM你的裝修公司資料俾我呀?你話全部拆重新大裝係包括甚麼?麻煩晒!

侯爵府

好媽媽勳章

fionbaby2002
如果只係裝修表面(e.g.廚櫃、地版,牆紙、門、櫃...)吾會貴得去邊,about 10萬到ok, 不過如果廚、廁要喚埋水喉、改埋來去水位、廳房要換埋電線,就要預多about 10萬啦!

民房

depends on different 師傅.
fionbaby2002 寫道:
請問是否包埋料呀? 全新款廚櫃嗎?

大宅

ac321,

thank you. 請問你知唔知要裝全新廚櫃(廚房長方形,想在前及後面整廚櫃)大約幾多錢呢?

男爵府

好媽媽勳章

我是二手買回來, 所以全屋裝修,需要清拆所有上手的舊裝修(包括木地板, 廚房和2個浴室所有嘢).
不如我話妳知做咗D乜:
1)全屋牆身和天花剷底批灰油日本五合一漆
2)廳和走廊做纖維天花線油手掃漆
3)全屋鋪24x24磗 (不包磗)
4)做木地脚線 (不包木脚線)
5)廳做木窗廉板
6)飯廳做木百業趟窗 (我用來遮住個冷氣機和隻細對流窗)
7)走廊做玻璃款龍門裝飾架
8)拆一幅牆更改間隔
9)全屋更換門連門框(大門, 2浴室, 3房門, 廚房改做趟門)
10)浴室改做企缸磚
11)浴室,廚房鋪牆身和地磚(不包磗)
12)浴室,廚房做白色鋁質假天花
13)廚房新造廚櫃(用夾扳面加防火板, 枱面做無逢石連升盆(用澳寶)
14)全屋更換級咀
15)更換窗台雲石
16)浴室做4尺地櫃連雲石台面
17)廚. 浴更換入牆銅水喉
18)全屋电制面和改位

我而家裝修得七七八八, 就快可以收樓啦
呢個裝修師傅我都好滿意.

男爵府

好媽媽勳章

dada 寫道:
我間屋都要大裝修呀,請問可唔可以PM你的裝修公司資料俾我呀?你話全部拆重新大裝係包括甚麼?麻煩晒!

To: Dada,
PM咗比妳啦!

大宅

mwh,

咁你買的磚約$$$$??
3)全屋鋪24x24磗 (不包磗)
4)做木地脚線 (不包木脚線)
11)浴室,廚房鋪牆身和地磚(不包磗)

唔該

男爵府

好媽媽勳章

廳房磗 --$4800
浴(2間). 廚--$3700
另大門走廊位整咗塊33x33的拼花圖嘅磚--$320 (因為做特價 )
木脚線--$55一條(如果現貨$30咋, 因為我是訂做, 要襯返D門框和門嘅顏色) 如果妳想平D, 可以鋪返地磗嗰隻的地腳線喎!

男爵府

好媽媽勳章

唔記得講....其實買料D價錢好難一樣, 豐儉由人, 妳要出去旺角或灣仔D磗鋪行多D, check吓價...希望幫到妳啦

因為我初初裝修時又係乜都唔知...廿咪勁問裝修師傅囉 好彩佢有耐性話我知, 又帶我去行D磗鋪教我買

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

mwh,

could you please pm me your 裝修師傅 details? thanks

男爵府

好媽媽勳章

wyl 寫道:
mwh,

could you please pm me your 裝修師傅 details? thanks

PM咗比妳啦! please check!

別墅

mwh,
可唔可以PM埋你個裝修師傅D information比我呀唔該! Thanks!
[/url]

男爵府

好媽媽勳章

To: ETET
PM 咗比妳啦! Please check.

禁止訪問

別墅

mwh 寫道:

收到啦!Thank you!
[/url]

男爵府

好媽媽勳章

mo_mo_959 寫道:
mwh,
可唔可以PM你個裝修師傅D資料比我呀唔該!

To: mo_mo-959
PM咗比妳啦, please check.

男爵府

好媽媽勳章

ETET 寫道:
[quote]
mwh 寫道:

收到啦!Thank you! [/quote]

唔駛客氣啦, 希望幫到妳啦!

首頁
12345...11

尾頁

跳至