2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地有冇比bb坐學行車,有啲人又話坐壞腳喎!我唔知買唔買比佢好

大宅

我唔會俾..因為坐BB車係唔會加快學行, 因為BB 車係只用小腳既力, 而且危險又多左, 無咩必要俾佢用

大宅

BK Milk勳章

健康院同埋醫生都建議我不要買!
因為學行車學行跟我們協助BB的步履有不同....
長遠會影響BB將來行走的姿勢及不良影響!

別墅

回覆:小gra 的帖子

我會俾,細個都係咁坐
唔覺對腳有問題喎。。。

大宅

有人比左架我 所以我有比Isa坐 通常只係係我沖涼時坐 因為已經唔可以放佢係地下 佢已經四圍爬 不過如果唔係有人比我 我應該唔會買比Isa坐

別墅

回覆:應否比bb坐學行車?

咁你地有冇買軟膠既椅比佢地坐,之前英國出品既膠椅又話要回收,有跌傷個案

子爵府

引用:咁你地有冇買軟膠既椅比佢地坐,之前英國出

原帖由 小gra 於 13-01-18 發表
咁你地有冇買軟膠既椅比佢地坐,之前英國出品既膠椅又話要回收,有跌傷個案

...
dd doesnt like bumbo. I just put him on the floor. he is not crawling much so its ok...

子爵府

回覆:應否比bb坐學行車?

and instead of walker I put him in the exer saucer when needed

大宅

回覆:小gra 的帖子

Bumbo坐到6個月已經拗腰唔坐喇

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

健康院都話學行車有機會會影響bb 腳仔發展,
不過d 老人家就話個個bb 都係咁揍大... 應該唔會有問題!

anyway, 比bb 試下坐, 當係接觸下新事物, 都ok丫,
不過就每次都唔好坐咁耐, 15-20mins...

首頁

尾頁

跳至