論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

TAJONE?? ANTONET?? 本來以為第一次來港應該乖d,但第一個禮拜已經好hea,踢一步郁半步,好有禮貌咁叫佢應該點做,佢都黑面。雖然報稱自己有子女
,但對小朋友態度好差,個仔只得幾歲大,問佢覺得呢個姐姐點,佢都話:姐姐好恐怖....

大宅

回覆:momtc 的帖子

我今天就炒了一個也是第一次出國且有年紀的工人,妳要看緊一點,無不放心,盡量不要放她單獨在家,且做事要Check緊,一有問題馬上出聲,請個工人好像什麼防衛戰,加油!

大宅

畀面勳章

回覆:This 菲maid too terrible!

我家工人都自稱有3個小朋友36歲,但對我歲半大BB好差,自從佢嚟咗後BB勁扭計(佢以前只會笑,跌到瘀晒先會哭兩聲),我係FTM,所以睇到佢從來唔同我仔玩,叫佢睇住BB時,BB周圍走同make in mess, 佢就好大聲不停no佢,又成日好大力扯BB,又唔比BB行,一定要佢坐定定,又唔比玩具佢玩,仲話BB整亂啲嘢佢會執好辛苦〜〜幸好應該嚟緊兩天新工人到,希望惡夢完結啦

別墅

我懷疑我的新 bun bun搏炒,來了5日後突然話好唔舒服,call白車後突然係白車上發癲,攪到而家要留院觀察,醫生都唔知佢真定假!而家唔知點算,應唔應該同菲律賓領使講叫佢地睇下佢究竟發生mut事?Agent話佢想嚇我,搏我炒佢,咁佢做幾日工就可以有幾千蚊+免費旅遊,不過玩大咗!咁都得? 我地employer咪好無保障!?

佢第一次來港, 37歲!而家d bun bun係咪鍾意咁樣搵快錢?

複式洋房

回覆 lovingparent 的帖子

yes, it's not fair and the benefit of our HK employers is not well protected. The filipino helpers can make use of this to take advantages from HK people.

禁止訪問

回覆:lovingparent 的帖子

別墅

回覆:july2011 的帖子

she is still in the hospital, must not be the same person, no need to worry...

首頁

尾頁

跳至