意見反饋
義工

家庭理財 今日: 4|主題: 40755

跳至
保X醫療超無良

大宅

國民生產總值:1128

我有個朋友,去年三月於保X買了住院保險,不幸於七月發現腸癌,事前完全唔知,亦無睇醫生,做了手術。八月向保X,申索。保X,查了差不多半年。剛回覆,話2007年曾經入政府醫院做了一個心口痛檢查,買單時沒有申報,固會取消單,不作賠償。我朋友只係做檢查,政府醫生事後亦無告知什麼病,亦不需任何覆診。保x ,簡直超無良。各位JM選擇時要小心。

王國熱話
老公既家姐搞到我想離婚
99封吉利是比我
咩原因令你地局住同6299住?有冇人係同住但...
你地會唔會比個孫食奶奶口水尾

大宅

國民生產總值:2871

回覆:bemobi 的帖子

保險入邊既人都係死計難計,睇下點先唔洗陪

大宅

國民生產總值:4219

爸B勳章

引用:我有個朋友,去年三月於保X買了住院保險,

原帖由 bemobi 於 13-01-23 發表
我有個朋友,去年三月於保X買了住院保險,不幸於七月發現腸癌,事前完全唔知,亦無睇醫生,做了手術。八月 ...
保X係咪英國保X?

大宅

回覆:yuki0718 的帖子

不是,係x 柏,專賣住院保險

珊瑚宮

國民生產總值:118806

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

大家明白,天下烏雅一樣黑,傷風感冒就容易claim,大件事就由保險公司話勿就勿~

.

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

回覆:大力大力 的帖子

係呀,無良保險公司就係佢,保x Buxx ,記得JM 們睇清楚

侯爵府

國民生產總值:21575

告佢!

大宅

回覆:tom_s18 的帖子

只係心口痛,睇街症,睇了一次,做了檢查。都話隱瞞病歷,唔通十年內睇過什麼醫生都要報。簡直無良。

禁止訪問

國民生產總值:16080

引用:大家明白,天下烏雅一樣黑,傷風感冒就容易

大宅

國民生產總值:4099

咁係咪即係由18歲 開始, 每次看醫生都要攞張單存檔案, 先至買醫保?

大宅

國民生產總值:3712

回覆:bemobi 的帖子

保X真係賤到冇人有咁樣直頭係夾硬搵個理由吾賠!!

男爵府

國民生產總值:7524

回覆:保X醫療超無良

呢d應該有得上訴喎!不如叫你朋友打去保險業聯會等等問下先。而家首要係投訴先!

水晶宮

國民生產總值:61124

黑名單

大宅

國民生產總值:2714

應該只需申報五年內的紀錄!如果只係睇醫生吾係入過院應該吾計架喎。叫你朋友上訴啦!

大宅

回覆:Hoyeah2012 的帖子

會去保險業聯會投訴,

子爵府

國民生產總值:12420

2019勳章

子爵府

國民生產總值:11924

BUPA 投保書問呢七年既紀錄, 所以你朋友係唔小心無講佢5年前做了一個心口痛檢查....bupa 有無退保費?

大宅

回覆:fathippo 的帖子

拫本上唔算住院,只是係政府做過跑步機,事後亦無提有病。之後亦沒有覆診,其實有時又邊會記得。最主要,今次疾病同之前檢查,完全無𨶹連。做手術前,亦都打了去佢賠償部問,大概話,只要買單時,沒有今次疾病就得。我朋友,醫療費用了差不多四十萬。所以Buxx先,千方百計,想唔賠錢。

大宅

國民生產總值:1885

夾硬黎

子爵府

國民生產總值:11924

bemobi 發表於 13-1-24 14:00
拫本上唔算住院,只是係政府做過跑步機,事後亦無提有病。之後亦沒有覆診,其實有時又邊會記得。最主要,今 ...

係..但係又咁啱你朋友三月份先買, 但七月就入院, 保險公司真係會千方百計搵藉口, 但我見投保書寫埋做檢查都要寫埋, 所以, 你朋友個case 係有啲危

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.