自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

通常睇幾耐先判斷個中醫夾你?

如果中醫work, 一般飲藥幾耐會有好轉同見效?

男爵府

回覆:CSS701 的帖子

我覺得如果夾既真係一個月都見效!

水晶宮

回覆:睇開中醫既jm

我睇果個,視乎有幾嚴重啦,感冒果d一至兩劑藥已經好左七八成。嚴重d, 起碼四五劑啦。

大宅

回覆:CSS701 的帖子

普通証二剤藥已見效

禁止訪問

侯爵府

我講漏左,係for調理

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

病到七彩時一劑ok

侯爵府

引用:我睇果個,視乎有幾嚴重啦,感冒果d一至兩

原帖由 bluetulip 於 13-01-30 發表
我睇果個,視乎有幾嚴重啦,感冒果d一至兩劑藥已經好左七八成。嚴重d, 起碼四五劑啦。

...
我係調理

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

調理...要比d耐性...

禁止訪問

侯爵府

引用:調理...要比d耐性...

原帖由 JOAN612 於 13-01-30 發表
調理...要比d耐性...
咁要俾幾耐時間觀察呢?之前我好無睇開中醫架

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

調理好難講過喎!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我做完化療﹐睇中醫調理到而家差唔多兩年!

早排要入院做個手術,姑娘睇完牌板,話完全唔覺得我之前做過化療!(睇面色)我話比佢知我keep 住一路睇中醫!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

調理我會1個月左右睇下自己身體有冇好咗/出現之前冇嘅問題。例如手腳冰冷問題係咪有好轉;胃口有冇好咗;好瞓咗;M 準咗;有冇食完藥後覺得熱氣/出粒粒/喉痛等等。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我其實睇一兩次已經知夾唔夾自己,最易睇就係飲完啲藥燥唔燥?訓唔訓到?
我嗰個睇左一個月左右已經成日有左bb,
第一次睇,醫師仲話我宮寒不孕,好難有bb,不過我好勤力咁睇,一個星期睇一次,隔日飲一劑,最後成功左

男爵府

引用:我做完化療﹐睇中醫調理到而家差唔多兩年!

原帖由 mclam 於 13-01-30 發表
我做完化療﹐睇中醫調理到而家差唔多兩年!

早排要入院做個手術,姑娘睇完牌板,話完全唔覺得我之前做過化 ...
可以告訴我你睇邊個嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我初起感冒,兩日藥搞掂

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

睇左幾個月

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我都岩岩開始左調經同調理身體 中醫話最快半年 !

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我睇開果間係慈善既,好平, 如妳調理, 要食好耐藥, 不如去睇呢間。
佢地有好多位中醫,大部份有咁上下年紀。

我唔係睇左好耐, 但係我覺得起碼佢地唔會dum症, 因為我99都有同我一齊去睇, 佢睇完自己好興用藥方再翻執,因為家中有某2隻藥材, 所以佢只執餘下既藥材,但都同醫館收既價錢差唔多, 所以真係超平。

因為我唔係睇左好耐...我唔太敢下定斷邊個比較好, 不過我睇果個, 係我當時去到個姑娘見我大肚. 佢叫我睇5號房... 因為我d葯單係我奶奶度...我唔記得佢叫咩名...總之我次次都走去5號房....好似無收診金架...我次次都係$135, 包3包葯...如有貴d既葯, 佢地都係多收幾蚊1包, 所以真係好抵....

妳地可以試下, 啱唔啱妳地, 不過我覺得幾好所以先同大家分享, 如果妳地想知, 妳地可以pm 我.

abab  是在太子嗎? 7樓?  發表於 13-1-31 11:50

首頁

尾頁

跳至